JohnnyCage

A kereslet élénkülésével emelkedik a DDR400 ára

A 256 Mbites DDR400-SDRAM memóriachipek nagykereskedelmi darabára a napokban mintegy 6,13 százalékos növekedést követően elérte a 4,15 dolláros szintet, közölte a DRAMeXchange.

A DDR400 chipek csütörtöki áremelkedése a közelmúlt legjelentősebb változását jelenti, és könnyen elképzelhető, hogy az elkövetkező hetekben a többi memóriachip típus árára is hatással lesz. A DRAMeXchange jelentése szerint az áremelkedés a memóriachipek iránti kereslet növekedésének egyenes következménye, és a közeljövőben tovább folytatódhat.

Eric Tang, a tajvani DRAM gyártó Powerchip Semiconductor (PSC) szóvivője úgy véli, a DDR-SDRAM memóriák jelenleg egyértelműen a társaság legjelentősebb bevételi forrását képezik. A társaság a DDR400 általánossá válásával a közeljövőben tovább fokozza a chipek gyártási mennyiségét, amelyet a cég reményei szerint növekvő kereslet kísér majd.

Tang szerint az idei év végére a globális DRAM eladások 40 százalékát a DDR400-SDRAM változatok fogják kitenni. A szóvivő úgy véli, jó esély van rá, hogy a 256 Mbites DDR400 memóriachipek darabára a növekvő kereslet hatására újból elérje az 5 dolláros szintet. Tang nem osztja azon elemzői nézeteket, amelyek szerint a DDR400 a DRAM piac 70 százalékát is megszerezheti a jövő év elejéig, mivel a memóriagyártók nem rendelkeznek az ehhez szükséges kapacitásokkal.

A memóriagyártók azt remélik, a jelenleg érezhető keresletnövekedés a közeljövőben is folytatódni fog, és mindez a DDR400 viszonylagosan magas árával együttesen kivezetheti a DRAM ipart a válságból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!