JohnnyCage

Lefelé módosította PC piaci előjelzését az IDC

Bár az első negyedéves PC eladások némileg felülmúlták a várakozásokat, az International Data Corp. (IDC) piackutató cég lefelé módosította 2003-as és 2004-es előjelzését.

A piackuató cég bejelentette, hogy a társaság az idei évben mintegy 145,2 millió darab PC, vagyis x86-alapú asztali számítógép, notebook, és szerver eladására számít a globális piacon. Ez a szám 6,3 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest, amely némileg elmarad a társaság által korábban várt 6,9 százalékos növekedéstől.

Az IDC a 2003-as adatok módosításával egyidejűleg korrigálta 2004-es előjelzését is. A társaság a jövő évre 10,3 százalékos növekedést vár a korábban előjelzett 10,9 százalék helyett.
Az idei évben leszállított PC-k összértéke az értékesítési mennyiség növekedése ellenére is csökkenni fog mintegy 2,4 százalékkal. 2004-ben a PC-k átlagos ára tovább fog zuhanni, így a PC piaci bevételek a jövő évben már 3,5 százalékkal fognak visszaesni.

"Bár a helyzet a tavalyi év óta javult, a PC-k iránti kereslet továbbra is meglehetősen gyenge marad" - mondta Loren Loverde, az IDC PC piaccal foglalkozó részlegének igazgatója. "Csak mérsékelt fellendülést látunk a vállalati szegmensben, miközben a fogyasztói eladások az elmúlt hónapokban is tovább csökkentek. Az üzleti kilátások javulásával, illetve a fogyasztói kereslet várható növekedésével a második félévben számottevő fellendülésre lehet számítani, de kétszámjegyű növekedés 2004-ig nem várható" - tette hozzá Loverde.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!