JohnnyCage

A Microsoft csökkenteni akarja az Xbox költségeit

A Microsoft agresszív terveket kíván végrehajtani a társaság játékkonzol divíziójában felmerülő költségek csökkentésére, közölte Steve Ballmer, a szoftveróriás vezérigazgatója.

A Microsoft a kezdetektől fogva az előállítási költségeknél is olcsóbban kínálja Xbox játékkonzolját. Bár hivatalos adatot a társaság nem közölt, elemzők szerint az egyes eladott játékkonzolokon a veszteség több, mint 150 dollárt tesz ki. Mivel az értékesített játékszoftverek licenszdíjából ekkora árkülönbözetet nem tud megtéríteni a társaság, a szoftveróriás Home and Entertainment Division részlege jókora veszteséget termel a társaság számára. Ezt a vezetés most radikális lépésekkel próbálja enyhíteni.



Ballmer elmondása szerint a társaság a közeljövőben megpróbálja lecsökkenteni a termékek előállítási költségeit, amely lépéssel a szoftveróriás létszámleépítés nélkül javíthatná eredményét. Ami az Xbox játékkonzolt illeti, a társaság az elmúlt hónapokban több lépést is tett a készülék előállítási költségeinek mérséklésére. Ennek részeként a konzol gyártását Magyarországról Kínába telepítette át a társaság, valamint számos alkatrészt olcsóbb változatok váltottak fel.

Ballmer közleményét követően számos olyan cikk jelent meg a híroldalakon, amely szerint a társaság a játékkonzol árát készül lecsökkenteni. A Microsoft vezérigazgató közleményéből azonban kiderül, hogy a szoftvercég az Xbox projekt költségeit igyekszik mérsékelni, és nem újabb árcsökkentést tervez, amely tovább növelné a videójáték részleg veszteségét.

Elemzők szerint a közeljövőben nem is várható a játékkonzol árának csökkenése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • droland #33
    Ha kész érvekkel akarjátok megcáfolni a mondanivalómat, akkor tegyétek, ne csak annyit, hogy

    "nem láttad még, akkor ne beszélj bele, mert még nem láttad"

    ez nem ellenérv, ez mellébeszélés...

    A 29 és 30. hozzászólásomban javítsatok ki ha tévedek, és ha úgy gondoljátok, hogy mégsem, akkor légyszíves ne gyertek ilyen gyenge dumával. Vagy mondd azt, hogy IGAZ, vagy azt mond, hogy NEM, de akkor indokold is...

    Igy kell fórumozni...

    De hogy bebizonyítsam, hogy a ti gyenge magyarázotokra én is le tudok süllyedni íme a bizonyíték:

    Ültem már trabantban, ladában, daciában MÉG NEM, ahogy még audi s8-ban SEM, de ez nem azt jelenti, hogy nem tudom, hogy melyik jobb...

    ennyi...
  • droland #30
    És játékgépre azért könnyebb optimalizálni, mivel ha "játékíró" vagy nem 75000 féle hardverrel kell tesztelned, nem kell szenvednek, hogy ezen is ugy "nézzen ki mint azon", mert csak 1 félére megirod, arra leoptimalizálod, és kiadod, mindeninél ugy fog futni, ahogy azt megállmodtad...ennyi az előnye...viszont ez ilyen sokat jelent...
  • droland #29
    "Le van választva az oprendszer róla és nem a kék képernyőt kell bámulnod, ha valami gáz van. 10 mp alatt betölti a játékot"

    Úgy helyes, hogy az oprendszerből ki vannak véve azok a dolgok, melyek nem szükségesek az xboxhoz... azon kernel részek, melyek nem szükségesek az xboxhoz, és további más dolgok, driverek, progik...tehát az, hogy teljesen le van választva nem igaz, mert TUDOMÁSOM! szerint win2k a kernelje..."butitva", azaz csak annyi van benne, amennyi az xboxnak kell, mivel pc-nél azért akkora amekkora, mert PC-ből van 1000nyi, xbox-ból csak "egy".
  • droland #28
    !!!"iszonyu sok nagyon nagyon utos jatek van mar xbox-ra"

    Na ne röhögtess faszfej, az a sok ugribugri, verekedős meg autós az neked ütős? Igénytelen egy ember lehetsz.

    droland ma 09:34 | Válasz erre | #27

    Te az ilyesmit elhiszed? Full kapu duma, paraszvakítás az egész!! Egy kisgyerek nagyképüsködése..."!!!

    Ez nem én voltam!!! Most már regisztrálom magam, mert örülök annak, hogy valaki le akar járatni, mert nem képes beismerni azt, hogy amit csinált most, azaz valamilyen szintben feltüntett engem az valójában az ő szintje... végülis a tényeg őt igazolják, mert szerintem ez a két hozzászólás és az ez előttiek között, aki nem vak észre veszi a különbséget, ugyanis az utolsó kettőben volt szóhasználat is, ami az előzőekben nem (ne ismételjem meg).

    Utólag bocsánatot kérek mindenkitől, a bunkó nevében is... (azért nem regisztráltattam magam eddig, mert bíztam abban, hogy ide seggfejek nem járnak, tévedtem... sajnos)

    -----------------

    Szóval a lényeg az, hogy én egy olyan gépet szeretnék, amit már egyszer leirtam, hogy nem csak játék, és hasonló multimédiás szórakozás, hanem minden más. Programozás c-ben, weblap készítés, és minden más. Soroljam? Szerintem felesleges. És most komolyan... ehhez a ps és xb áll a legtávolabb...
    Gondoljátok el, hogy minden számítástechnikához való funkcióhoz (cd hallgatás, dvd nézés, játék, netezés, programozás, szövegszerkesztés), szóval mindenhez MÁS/KÜLÖN gép kellene...milyen hülyén nézne ki nem?
    És ha megfigyelitek a fejlesztők is abba az irányba tartanak, hogy ezt is tud, azt is tud...

    !!!Különben ps és xb oldalról nem lett volna "erőltetés" abba az irányba, hogy hallgass vele audiot, nézzél vele DVD-t....nem???!!!

    Minden egyben... erre haladunk, ezt nem én mondom, hanem a tények igazolják, ezzel peddig szembe állni felesleges, mert aki ez ellen van, az nem ellenem van, hanem a tények ellen...

    Vélemény?
  • mikike #26
    én meg az ilyenekt rühellem kicsit, mint a második hozzászóló, akinek az XBOX (+játékok mellett) még 2 fullos PCje is van

    bár gondolom sokat dolgozott érte
    a bűnözés melyik ága fizet ennyire jól?
  • zero911 #25
    Nekem van X-em és PCm is. És semmi bajom nincs vele, sőt tetszik! A lényege a következő lenne, aki nem érti: Le van választva az oprendszer róla és nem a kék képernyőt kell bámulnod, ha valami gáz van. 10 mp alatt betölti a játékot. Force feedback, DVD, DIVX lejátszás, MP3 lejátszás, könyebb cipelni is mint egy teljes PC házat+kiegészítőit. Rákötheted TVre vagy projectorra. És a lényeg: Még mindig up to date a kaszni, habár lassan 2 éves. A játékok kb. 10%-a igényli a 512MB ram, 128 MB videocard, etc. Remélem érthető amiről beszélek(ott pedig a többszörösét adod ki egy PC állandó fejlesztésére). Ezért nincs akadás és döccenés se, mert fixen van összerakva és optimalizálva (ez nagyon tetszik!).

    Hátrányai: Nincs billentyűzet, habár már van alá Linux oprendszer. Lassan kezd eltolódni a PC felé, ami nem tetszik, mert pont a lényegét rontják el vele. Maradjon meg szórakoztató multimédia gépnek, ez a véleményem!
  • versio #22
    hát csak rajta
    elsö lépés lehetne az intel proci , meg az nvidia gpu összeintegrálása

    :LOL

    szánalmas ez az xbox project