Spencer

Elérkezett a 400 dollárnál olcsóbb asztali DVD-rekorderek kora

Az Apex Digital piacra dobta első DVD-rekorderét, mely - az LSI Logic által kifejlesztett vadonatúj egychipes DVD-enkóder/dekóder processzornak hála - rendkívül kedvező, mindössze 399 dolláros, vagyi mintegy 87 ezer forintos áron kapható.

Az LSI Logic vezetői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az Apex Digital DVD-felvevő újdonsága nemcsak a cég, hanem az egész ipar történetében rendkívül fontos mérföldkőnek számít, ugyanis mostantól lényegében bárki által elérhetővé váltak a DVD-rekorderek. A jelenleg forgalomban lévő asztali DVD-felvevők általában 499-799 dolláros áron vásárolhatók meg, ezen relatíve magas összeg kifizetését pedig egyelőre nem sok vásárló engedheti meg magának, és éppen ezért bír nagy jelentőséggel az Apex Digital által most piacra dobott olcsó DVD-rekorder.

Michelle Abraham, az In-Stat/MDR piackutató cég vezető elemzője szerint a közeljövőben egyre több nagy és neves gyártó jelent be 400 dolláros, illetve még ennél is alacsonyabb áron kapható DVD-felvevőket, ennek köszönhetően pedig jelentős mértékben növekedni fog a piac, hiszen az ilyen eszközök többé már nem számítanak luxuscikkeknek. Az In-Stat/MDR legfrissebb adatai szerint az elmúlt esztendőben világszerte mintegy egymillió darab DVD-rekordert adtak el, és az előrejelzések arról szólnak, hogy idén ennél már jelentősen több digitális eszköz talál gazdára. Abraham elmondta, hogy 2005-2006 táján hagyományos DVD-lejátszó helyett a legtöbben már DVD-felvevőket fognak vásárolni, így 2006-ban várhatóan már több mint 32 millió DVD-rekordert fognak eladni világszerte.

Tim Vehling, az LSI Logic marketing részlegének igazgatója elmondta, hogy a cég legújabb egychipes DVD-enkóder/dekóder chipje véletlenül sem azért olcsó, mert esetleg nem tud annyit, mint az eddigi hasonló megoldások, vagy mert az általa biztosított kép- és hangminőséggel gondok lennének. Vehling hangsúlyozta, hogy a cége által gyártott legújabb DVD chippel szerelt Apex Digital DVD-felvevők minden tekintetben képesek felvenni a harcot a konkurens termékekkel szemben, áruk pedig roppant kedvező. A DRX-900W típusjelzésű Apex Digital DVD-rekorder egyébként kompatibilis a DVD, VCD, CD, Dolby 5.1, JPEG, illetve MP3 technológiákkal, a belehelyezett DVD+RW lemezekre pedig számos különböző minőségi beállítás mellett képes videoanyagokat rögzíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • WiLDoR #2
    nem hangzik rosszúl...