JohnnyCage

Továbbfejleszti Xbox Live szolgáltatását a Microsoft

A szoftveróriás Microsoft az Xbox Live sikerét követően most tovább kívánja fejleszteni a megoldást, hogy ezáltal még több háztartást hódítson meg.

Egyes hírforrások szerint a Microsoft az Electronic Entertainment Expo (E3) szórakoztatóipari kiállításhoz közeledve továbbfejleszti az Xbox Live online videójáték szolgáltatást, amely új közösségi funkciókkal, többek között hang-alapú chat lehetőséggel, valamint keresővel bővül. A módosítások a készülő játékszoftverekre azonban nincsenek hatással.

Bár a Microsoft szóvivője nem kívánta kommentálni a hírt, annyit elmondott, hogy a társaság óriási bejelentésre készül az E3 kiállításon. "A Microsoft folyamatosan fejleszti az Xbox platformot. Az Xbox az egyetlen játékkonzol, amely lehetővé teszi a folyamatos továbbfejlesztéseket, és ezáltal a játékélmény további fokozását" - mondta a szóvivő.


Bár az Xbox Live felhasználók már eddig is folytathattak beszéd alapú társalgást egymással, ezidáig mindez csak egy-egy játékon belül volt lehetséges. A hírforrások szerint a jövőben elég lesz bekapcsolni az Xbox játékkonzolt, majd a felhasználó kikeresheti azokat az ismerőseit, akik jelenleg a rendszeren tartózkodnak, és társalgást kezdeményezhet velük.

A jövőben olyan további funkciók várhatók, mint a digitális zenefájlok hallgatásának lehetősége, és digitális videók lejátszása.

"A Microsoft megpróbálja megnyújtani az Xbox életciklusát" - mondta Matt Rosoff, a Directions on Microsoft elemzője. "Ez az életciklus általában 18 hónap szokott lenni, de a tervezetthez hasonló bővítésekkel jelentősen kibővíthető."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Elvis #9
    _hzx_:

    zsoccc nem mondta, hogy az intel proc tudja ezeket a dolgokat...

    Illetve én sem mondtam, hogy baromság a 128 bit, csak arra próbáltam rávilágítnai, hogy az a tény, hogy a ps2 128 bites, az nem jelenti azt, hogy ettől lenne egyértelműen jobb, mint a xbox.

    Egyébként nem értek veled egyett abban, hogy a ps2 és a xbox teljes mértékben egyenrangú konzol grafikai téren. Technikailag talán az előnyök és hátrányok (poligonszám, fényeffektek, stb.) mérlegre helyezésével ez így van, de a látvány, a vizuális élmény szerintem az xbox felé dönti a mérleg nyelvét... mégha nagyon kicsit is... és ezt nem azért mondom, mert elvakult xbox hívő lennék, hanem mert én így látom.

    Mint a korábbiból, illetve talán ebből az hozzászólásomból is érződik, én nem vagyok ellenségeskedő, sőt ha lehetőségem van rá, akkor szívesen játszom ps2-vel is. Tudom, hogy milyen, kipróbáltam pár nagyon jó játékot.

    Ezek alapján nem is fogom szidni a ps2-t, szándékom csak az volt, hogy letörjem a szarvát az ilyen suxxboxx féle hozzászólóknak. Remélem ezt még te is támogatod! :)
  • Elvis #7
    Kedves Suxxboxx,

    Igénytelen hozzászólásod, és a sok butaság amivel próbálod vakítani az embereket nemcsak hogy szánalmas még talán nevetésre is késztet. Vannak buta emberek, de az nem baj. De vannak olyanok, akik ezt hirdetik is... talán ez sem baj, de azért elég gáz.

    Láttál te már XBoxot, vagy csak a levegőbe beszélsz? Példálózhatnék sokat, hogy melyik játék xbox verziói verik kenterbe a ps2 verziót, de nem akarok oldalakat írni.

    Egyébiránt szerintem a PS2 is egy nagyon jó konzol, sőt vannak olyan játékok, ami miatt irígy is vagyok néha, de azért nem szidom és mondom, hogy egy nagy nulla, elavult stb.

    De objektívan nézve a két gép teljesítményét egyértelműen a xbox jobb.

    Ha a bitekről szeretnél vitatkozni, akkor meséld el, hogy szerinted miért olyan jó az a 128 bit. :) igen... fertelmesen nagy memóriát tud megcímezni... VAN? kurva sok utasítást tud a processzor... VAN? barom sok regisztert lehet használni? VAN ÉRTELME? ugyanmár kisfiú... pihentesd inkább az agyadat... (bár ha neked van igazad, akkor a nintendo 64 is jobb, mint a xbox... de azért ez furcsán hangzik, nem?)

    Valld be őszintén, ha most vehetnél konzolt, XBox-ot vennél, csak nem ad apu több pénzt, úgyhogy meg kell védd a ps2-t.
  • JackSlater #3
    Megnézem mikor raksz össze 49e ből egy fullos pc-t....PS2 elavult hardware drágább mint a Box...és a sok hülye meg veszi is.