JohnnyCage

A Dell vezetője nem lát fellendülést

A világ legnagyobb PC gyártójaként ismert Dell Computer egyik vezetője szerint a vállalatok továbbra sem vásárolnak új számítógépes rendszereket, a három éve tartó válságnak így még korántsincs vége.

Kevin Rollins, a Dell Computer üzemeltetési igazgatója a Merill Lynch eheti konferenciáján elmondta, a társaság egyelőre nem látta jelét annak, hogy a PC piac gyengélkedése véget ért volna, és a vállalatok újból zöld utat adtak volna IT beruházásaiknak.

Bár a PC piac mintegy három éve folyamatosan gyengélkedik, a Round Rock-i (Texas) székhelyű Dell Computernek sikerült biztosítania nyereséges működését, és még jelentős piaci részesedést is szerzett az időszakban. Rollins szerint a társaságot az iraki háború sem vetette vissza, mivel a vállalati szegmens már a konfliktus kirobbanása előtt is igen gyenge volt.

A vezető úgy véli, a közelmúltban kirobbant atípusos tüdőgyulladási járvány igen súlyos probléma az emberiség számára, de a fertőzési hullám üzletre gyakorolt hatását egyes cégek kissé eltúlozták.

A szerdai konferencia megnyitása előtti órákban a Banc of America Securities egyébként "semleges"-ről "venni" jelzésre változtatta a társaság részvényeinek minősítését. A befektetési cég szerint a Dell a közeljövőben tovább fogja növelni nyereségét és piaci részesedését, bár a PC gyártó részvényárfolyamának jelentős növekedésére csak a PC ipar fellendülését követően lehet számítani.

Rollins szerint a Dell igen közelről figyeli az AMD 64 bites Opteron processzorainak piaci bemutatkozását, mivel a társaság szerint a 64 bites kód futtatásának lehetősége a 32 bites alkalmazásokkal való kompatibilitás megőrzése mellett komoly érték a felhasználók számára.

"Az Opteron esetében meg akarunk bizonyosodni arról, hogy elég nagy érdeklődés fog mutatkozni a chipek iránt, és ha kiadunk ilyen rendszereket, megtérül a befektetésünk" - mondta Rollins.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!