Spencer

Továbbra is vezet az Nvidia

A Mercury Research piackutató cég szerint az idei év első negyedévében a grafikus gyorsítók világpiacán az Nvidia rendelkezett a legnagyobb piaci részesedéssel, megelőzve ezzel olyan nagy és neves konkurenseket, mint például az Intel, vagy az ATI Technologies.

Az egymás után immár a hatodik sikeres negyedévet maga mögött tudó Nvidia az idei esztendő első három hónapjában egy százalékponttal növelte piaci részesedését, így jelenleg már a piaci szegmens 31 százalékát uralja. 29 százalékos piacrészével második a sorban a világ legnagyobb chipgyártójaként nyilvántartott Intel, míg a harmadik helyet a kanadai székhelyű ATI Technologies tudhatja magáénak. Utóbbi gyártó jelenleg 19 százalékos részesedéssel rendelkezik, ami az Nvidiához hasonlóan egy százalékpontos növekedést jelent a korábbi adatokhoz képest.


Az NVIDIA részvényárfolyama egy évre visszamenőleg

Dean McCarron, a Mercury Research igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy míg az ATI Technologies az elmúlt hónapokban jelentősen jobban teljesített az asztali számítógépekbe szánt grafikus megoldások piacán, addig a konkurens Nvidia ugyanezen időszakban sokkal inkább a hordozható számítógépekbe szánt grafikus processzorok piacán jeleskedett. McCarron elmondta, hogy az idén márciusban végetért negyedévben világszerte mintegy 53 millió grafikus megoldást hoztak forgalomba, ami közel öt százalékos visszaesést jelent a megelőző negyedév adataihoz képest, ugyanis 2002 utolsó negyedévében még több mint 56 millió ilyen hardvereszköz talált gazdára.

A Mercury Research négy szegmenst különböztet meg egymástól a grafikus gyorsítók piacán: asztali számítógépekbe szánt diszkrét és integrált, valamint hordozható számítógépekbe szánt diszkrét és integrált megoldások. Az asztali diszkrét grafikus processzorok piacán az Nvidia az elmúlt negyedévben egy százalékpontos visszaesést volt kényszerű regisztrálni, ezzel szemben az ATI Technologies két százalékpontos növekedést jegyezhetett fel. Ennek következtében az említett piaci szegmensben jelenleg az Nvidia 64 százalékos, az ATI Technologies pedig 28 százalékos részesedést tudhat magáénak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #22
    És mit vezet az nv? Háztartást?
  • ev1l FlOwEr #20
    Igazából a márkahűség a számítástechnikában nem jön be. A csúcson maradni nehéz, nem is sikerül általában. A legjobb (leggyorsabb, legmegbízhatóbb, legolcsóbb - kinek mi fontosabb) időszakosan más gyártótól kerül piacra a verseny alakulásától függően. Nem is tudom a flame-re mit válaszoljak, ugyanis a 2 gépem van. Az egyik AthlonXP + GeF3 a másik P4 + Radeon9700. Tehát :
    Ati, Nvidia, Intel, Amd forever !!!!! Gyilkolják csak egymást, az árverseny nekünk jó !
  • ÁjjLe BoBBi #19
    ehhh:) te is ugyanaz vagy nem tünt még fel ? csak te éppen fordítva...
    már rögtön a neved is tükrözi ezt az állításomat...
  • gelkas #18
    A legjobb az hogy igazán egyik cég "csúcs" kártyáit sem lehet kapni. Gyakorlatilag a lebutított megfizethető (de érdemes-e megvenni)kártyákat lehet kapni. Az nVidia tövig benyal a Bill Bátyó cégének csak hogy az XBox-ba nehogy az ATI kerüljön, mert különben végük. Ez szinte ugyanaz mint a voodoo története. Én még emlékszem szentségtörésnek számitott Geeeeforst venni mert megbizhatatlanok voltak anno a voodooval szemben.
  • Sanguinius #13
    Én meg azt mondom hogy pun*i forever!
  • ÁjjLe BoBBi #10
    szóval szvsz én nem vennék GFFX-et, mert:
    1.Drága (soha nem lenne rá pénzem...)
    2.Valjuk be teljesítménye sincs olyan mint egy 9700pro/9800pro-nak! sőt...

    !! mielött elkezdenétek fikázni hangsúlyozom hogy ez az ÉN VÉLEMÉNYEM...!!
  • ÁjjLe BoBBi #9
    háááát azé a GFFX kicsit sántít nekem...
    most egy kölcsön kapott Vanta vga kártyám van(ezt használom addig ameddig nem ATI-t veszek...)elötte ASUS v8420 128ddr-es vga-m volt, ami eléggé szépen teljesített, csak azt hiszem rám száradt volna ha nem adom el, és akkor bukom az árát, ráadásul (mivel nem vagyok akítv kereső) nem lett volna új vga-m se...
  • ÁjjLe BoBBi #8
    18éves vagyok, de rám ez valahogy nem igaz...fater azt is utálja ha ránézek a gépre, nem méghogy bekapcsoljam, vagy óráka játszak vele(mellesleg leszarom, és gépezek azért is).Lóvét még 1x sem adott a fejlesztésekbe, nem úgy mint anyám, de neki is max 3hónapon belül visszafizettem mindent...lényegébe a gépemet magamnak bizniszeltem össze...
  • Tomka #7
    En azt hiszem, eleg gyerekesen fogod fel ezt a temat. Normalis, ertelmes embernek talan az szamit, amit a penzeert kap, a marka mindenfelekeppen masodrendu a kepesseg mogott. A te peldadon keresztul talan egyszerubb: mindegy milyen szinu egy csaj haja, ha jol nez ki, nem? A masik meg a mai csucskartyaknal mar nincs ilyen, hogy az egyikkel tokeletes a masikkal jatszatatlan (R9700 es GFFX).