JohnnyCage

14 napot kapott a Verizon a kalózok azonosítására

Az amerikai körzeti bíróság másodfokon is a lemezkiadóknak adott igazat a Verizon ügyében, és 14 napos határidőt szabott a telekommunikációs szolgáltatónak, hogy felfedje a nagyszabású zenefájl terjesztést végző szoftverkalóz személyazonosságát.

A per igen komoly jelentőséggel bírhat a lemezkiadók számára, mivel a mostani másodfokú ítélet tükrében úgy tűnik, a társaságok a jövőben rá tudják majd kényszeríteni az internetszolgáltatókat, hogy kiadják a nagyszabású zenefájl terjesztést végző felhasználók személyes adatait.

"A Verizon nem tudja bizonyítani, hogy számottevő esélye van a per megnyerésére, és a társaságnak azt sem sikerült igazolnia, hogy komoly kár éri, amennyiben nem kap halasztást a fellebbezésre való tekintettel" - írta John Bates bíró. Bates korábban úgy döntött, hogy az Amerikai Lemezkiadók Szövetségének (RIAA) a szerzői jogi törvények értelmében joga van a nagyszabású illegális zeneterjesztést folytató felhasználó személyes adatainak átadását követelni a Verizontól.

A Verizon korábban azzal védekezett, hogy a törvény, amelynek értelmében a RIAA a felhasználó adatainak átadását követeli, alkotmányellenes. A napokban azonban az Amerikai Igazságügyi Minisztérium is a lemezkiadóknak adott igazat, és elutasította az esetleges alkotmánysértés lehetőségét.

"A mai döntés világossá teszi, hogy a felhasználók nem bújhatnak internetszolgáltatójuk mögé, hogy megússzák a jogi felelősségre vonást" - mondta Cary Sherman, a RIAA elnöke. A Verizon közleménye szerint a társaság fellebbezést nyújt be az ítélet ellen.

"A mai ítélet messze túlnyúlik a lemezkiadók érdekeltségén. Ez a döntés minden Internet felhasználót védtelenné tesz a potenciális ragadozókkal, a csalókkal, és a tolvajokkal szemben. Továbbra is minden jogi lehetőséget meg kívánunk ragadni, hogy megvédjük felhasználóink személyességi jogait, és természetesen azonnal fellebbezést nyújtunk be a fellebbviteli bíróságon" - mondta John Thorne, a Verizon Communications alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • [HUN]PAStheLoD #11
  hát igen a pénz beszél a többi meg le van szarva!
 • Laci73 #10
  Hello Hmmm...!

  Általánosságban gondoltam. Gondolok már csak azért is, mert a Távol-Kelet fejlett és termelékeny ipara szintén szálka egyesek szemében...
 • Bonewerkz #7
  keleten? majd meglatjuk... ezt a hujeseget is atvessuk a nyugattol, mint annyi mast.. mert ugye ebben is MINDENKEPPEN kovetni az amcsik dilinyos otleteit... mert ugye amerika az isten, sok embernek meg sem fordul a fejeben, hogy esetleg ott is lehet valami el*!3&>#&va....
 • [HUN]PAStheLoD #4
  szal most jó keleten élni! pl. thaiföld :DD