JohnnyCage

50 ezer Xbox Live felhasználó Európában

A Microsoft hozzávetőleg egy hónappal az Xbox Live online videójáték szolgáltatás európai bevezetését követően mintegy 50 ezer előfizetővel rendelkezik az öreg kontinensen.

A szakértők szerint egyelőre nehéz lenne megítélni, hogy az 50 ezres előfizetői szám sikert, avagy kudarcot jelent-e a társaság online videójáték szolgáltatása számára. Az 50 ezres előfizetői szám önmagában nem tekinthető túlzottan soknak, de az Xbox Live egy teljesen új szolgáltatást képvisel Európában, így nincs igazi viszonyítási alap. Szintén jelentős tényező, hogy a szolgáltatás még csak egy hónapja indult be Európában.

Ami a szoftveróriás saját álláspontját illeti, a társaság sikeresnek ítéli az Xbox Live európai debütálását, és elégedett az első hónapban elért 50 ezres előfizetői számmal. "Örülünk, hogy sikeres bevezetésről számolhatunk be már egy hónappal a kiadást követően" - mondta Michel Cassius, az Xbox Live online videójáték szolgáltatás európai vezetője. "A szolgáltatás fogadtatása, illetve a játékosok visszajelzései rendkívül bizakodóvá tesznek bennünket" - tette hozzá Cassius.

Az Xbox játékkonzolhoz biztosított online játékszolgáltatás európai előfizetői tábora jelenleg azonban még meglehetősen nagy lemaradással bír a jóval korábban, tavaly novemberben beindított amerikai Xbox Live szolgáltatáshoz képest. A Microsoft Xbox ezidáig az Egyesült Államokban bizonyult a legsikeresebbnek, ahol a Sony PlayStation 2 után a második legnépszerűbb játékkonzol. A készülék a szoftveróriás erőfeszítései ellenére nem aratott sikert viszont Japánban, a Sony, és a Nintendo otthonában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!