JohnnyCage

Az Intel elhalasztja az új P4-esek kiadását

A chipóriás Intel elhalasztja az új, 800 MHz-es rendszerbuszt alkalmazó Pentium 4-es processzorok kiadását, miután egy kisebb hibára derült fény a chipben.

"A közelmúltban végzett vizsgálatok eredménye, illetve a minőség iránti elkötelezettségünk az új, 800 MHz-es rendszerbuszra épülő 3 GHz-es Pentium 4 processzorok szállításainak elhalasztására késztetett bennünket. A hitelesítést végző laboratóriumunk utolsó vizsgálatai rendellenességet mutattak ki az új chipek egy elenyésző részénél. Jelenleg dolgozunk a probléma okának meghatározásán, illetve a szükséges módosítások megvalósításán, és reméljük, hogy minél hamarabb piacra dobhatjuk az új processzort" - közölte az Intel.

A hírt először a japán PC Watch hozta nyilvánosságra, az új processzorok, illetve a hozzájuk készülő Canterwood (i875P) hivatalos megjelenésével egyidőben. A chipóriás által nem sokkal később meg is erősített probléma miatt az Intel egyelőre nem szállítja a chipeket.


A mostanihoz hasonló esetek valójában nem ritkák a PC chipek piacán. Az új Pentium 4-es chipek problémáját az Intel szakértőinek ráadásul még azelőtt sikerült felfedezniük, hogy a rendellenességet tartalmazó processzorok a piacra kerültek volna. Sokkal nagyobb presztizsveszteséget, illetve anyagi kárt jelentett volna a társaságra nézve, ha a felhasználók panaszait követően derült volna fény az új chipek hibájára.

Az új, 800 MHz-es Pentium 4 processzor, illetve a Canterwood alaplapi chipkészlet teljesítményteszjei már a hivatalos kiadás előtti napokban megjelentek az Interneten.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!