JohnnyCage

Továbbra sem elég keresett az Xbox

A Microsoft Xbox játékkonzol eladásai mintegy 1 millió darabbal fognak elmaradni a szoftveróriás azon tervétől, hogy júniusig mintegy 9 millió készüléket értékesítsen, amennyiben a társaság nem hajt végre újabb, jelentős árcsökkentéseket.

Legalábbis ezt állítja a Wedbrush Morgan piackutató cég most kiadott jelentésében. A társaság szerint a Microsoft Xbox eladásai messze elmaradnak a szoftvercég terveitől: Mintegy 6,5 millió - 6,6 millió készülék eladására lehet számítani júniusig.

Michael Pachter, a Wedbrush Morgan egyik elemzője úgy véli, a kedvezőtlen eladási mutatókon csak a játékkonzol drasztikus árcsökkentésével javíthatna a Microsoft. Pachter szerint az elmúlt heti 20 százalékos árcsökkentésnél jelentősebb ármódosításra lenne szükség, bár az európai árváltozás világméretű kiterjesztése is javíthatna az eladási mutatókon. Amennyiben a Microsoft az Xbox 20 százalékos árcsökkenését az Egyesült Államokban, és Japánban is végrehajtja, a játékkonzol eladásai mintegy 1 millió darabbal ugorhatnak meg júniusig.


A konzol az agresszív reklámkampány ellenére sem fogy megfelelően

A jelenlegi helyzet ugyanakkor azt mutatja, hogy a társaság annál több pénzt veszít, minél több Xbox játékkonzolt ad el. A készülék ára ugyanis csak töredékét fedezi az előállítási költségeknek, és a bevételek döntő részét a játékszoftver eladások fedeznék.

A Microsoft várhatóan holnap hozza nyilvánosságra negyedéves eredményeit, és bár bizonyos, hogy a társaság összeségében nyereségesen működött az első negyedévben, a játékipar összes szempárja a szoftvercég szórakoztatási részlegének eredményére fog szegeződni, amely képet adhat az Xbox projekt jelenlegi helyzetéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aramir #23
    Nekem!
  • CHEAPBOY_GA #21
    Meg mak hogy Neked mar mindegy:DDDD
  • CHEAPBOY_GA #19
    na ez se megy nem csak GC:)
  • sztavrosz #17
    hehehe a micosoft besz*pta!
  • Laza #16
    egy gepet a programok tesznek piackepesse... nem utolsosorban a jo programok... es ez az, amivel az X hadilabon all...

    nekem volt mar, de eladtam... egyszeruen ott porosodott... mig a PS2re annyi jobbnal jobb game jelenik meg folyamatosan, hogy nem gyozom nyomni... ennyi.. :)
  • Laza #15
    Hummm... ez eleg vicces, folleg hogy mar 1 evvel ezelott is tudni lehetett, hiaba az arcsokkentes, nem fog fogyni...
    es hogy miert nem?! mert meg mindig semmi jatek nem jon a gepre...
    osszehasonlitaskeppen erdemes megnezni a PS2 csak idei megjeleneseit, melyek kozott nem keves nagyon jo jatek van... addig Xen semmisem jott, amire az emberek szo nelkul beruhaznanak... egy Xet meg manapsag mar nem ad el egy HALO...
  • Shadow_THH #11
    Láttam lent egy csövest... Szerintem Billy volt, mert nagyon sirt hogy nem jött össze a terve...

    ui: az xbox felülmulja teljesitményben a ps2-t.
    Még mindig emléxem arra a napra amikor bemutatták japánban: blablabla..Xbox! és a csaj felemeli a levegőbe a dobozt... Kár hogy senki nem tapsolt az egész teremben :) a japánok jó fejek
  • Aramir #8
    Akkor én is vennék, legfeljebb az asszony duzzogna egy "kicsit". :)
  • Aramir #7
    Miért is? Tudásra, vagy programellátotságra? Szerintem az utóbbi, a Dreamcastnak is ez volt a halála, sőt, még egy rakás jó gépnek, amik megelőzték a korukat.
  • Pubi1972 #6
    hat a PS2-hoz kepest eleg gatya az Xbox!