JohnnyCage

A Nintendo csökkenti jogdíjait

A japán videójáték gyártó csökkenti a GameCube játékkonzolhoz készített játékprogramok után fizetendő jogdíjat, hogy ezáltal még több játék kiadására ösztönözze a fejlesztőket.

A Nintendo GameCube a Sony PlayStation 2, illetve a Microsoft Xbox mögött a harmadik helyre szorult a videójáték piacon. A Nintendo vezetése ezért úgy döntött, hogy csökkenti a GameCube játékprogramok után fizetendő licenszdíjat, így ösztönözve a fejlesztőket a minél több színvonalas GameCube játék kifejlesztésére. A társaság azt reméli, a most bejelentett, de már márciusban bevezetett lépés növelni fogja a GameCube játékkonzol iránti keresletet.

"A jogdíjaink korábban kicsit agresszívebbek voltak, így a külső fejlesztők számára nem volt olyan vonzó a GameCube játékok készítése" - mondta George Harrison, a Nintendo amerikai divíziójának alelnöke.

A minőségi játékszoftverek rendkívül fontosak a játékkonzol piacon, mivel a játékosok általában azt a játékkonzolt választják, amelyhez a legjobb játékok kaphatók. A vevők döntésében különösen nagy szerephez jutnak az olyan exkluzív játékok, amelyek semmilyen más konzolhoz nem kaphatók.

A Nintendo GameCube játékkonzoljából a társaság közelmúltbeli bejelentése alapján 44 százalékkal kevesebb kelt el a tavalyi évben, mint az előirányzott 10 millió darab. A japán társaság elismerte, hogy olyan, rendkívül népszerű játékok, mint például a "Grand Theft Auto: Vice City" beárnyékolták a GameCube-hoz kapható Nintendo játékprogramokat. A társaság ezért azt szeretné, ha a jövőben minél több független játékkiadó adná ki játékprogramjait a GameCube-hoz is.

"Jó kapcsolatot kell kiépítenünk a független kiadókkal, mert sosem tudhatjuk, melyikük fogja kiadni a következő nagy dobást" - mondta Harrison.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #9
    Egyébként én személy szerint nagyon sajnálom, hogy a GAMECUBE nem ugy "muzsikál", ahogy elvárják tőle. Nem lenne jó ha ők is kiszállnának a konzol gyártásból mint a SEGA. Egyébként van egy pár nagyon jó game ami miatt érdemes megvenni. A CSocso által bemutatott szerkezet pedig tényleg nagyon jól nézki élőben is és alternativát jelenthet ha valakinek még nincsen asztali DVD-je és szeretne egyet vásárolni. Kár hogy Nálunk csak nehezen lehet hozzájutni és az is a Japán árhoz képest jóval magasabb.:(.
  • CSOCSO #8
    xboxra rohadtul nincs 5ször annyi gém..max magyarországon..ami elég siralmas....azaz mo elég siarlmasan van ellátva gc vel..egy rohadt extreme g-t nem látni egy boltba se:((((((((((((( még 576 ba sem tudnak rola semmit...mindegy..amugy nem 3 hanem csak 1 üzletlánc volt és vissza is vonták utánna a dolgot... amugy nekem se tetszik a lila..de a fekete amim van az már tetszik..nem beszélve a japcsi gc ről ami nem kicsit odabasz mindenféle ps2 vagy xboxszutykot,...:
  • CHEAPBOY_GA #6
    idokozben azt is bejelentettek hogy visszavontak folytatjak a Kocka arulasat... errol persze lemaradtunk ugye?
    500%os novekedest produkalt ugyanis a GC eladasokban, az usaban pedig mar januarhoz kepest 130%osat.



    "Jatek sincs ra tul sok"

    Csak kb annyi mint Xboxra, jelenleg kb 120 game van kinn ra s meg egy eve sincs europaban... szerintem nem keves.