JohnnyCage

20 százalékkal csökkent az Xbox európai ára

A szoftveróriás Microsoft mintegy 20 százalékkal mérsékelte Xbox játékkonzoljának európai árát, amellyel a társaság második helyét igyekszik stabilizálni az európai videójáték piacon.

A csütörtöki árcsökkentéssel már a harmadik akalommal válik olcsóbbá az Xbox játékkonzol az európai piacon. A készülék az árváltozást követően 129 fontba (201,90 dollár) kerül Nagy-Britanniában, Európa többi részén pedig 199 euróért (214,40 dollár) vásárolható meg.

Az Xbox a mostani árváltozással jóval olcsóbb lett, mint a piacvezető Sony PlayStation 2 játékkonzolja, amely egy ajándék játékszoftverrel 249 - 259 euróba kerül Európában. A japán Nintendo GameCube készüléke az Xboxhoz hasonlóan 199 euróba kerül. A GameCube korábban mind az Xboxnál, mint a PlayStation 2-nél jelentősen olcsóbb volt.


A Nintendo a közelmúltban árcsökkentés helyett különféle akciókkal igyekezett növelni európai GameCube eladásait.

A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) szóvivője nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy a társaság követni fogja-e a Microsoft árcsökkentését. Egyes elemzők azonban úgy vélik, mind a Sony, mind pedig a Nintendo csökkenteni fogja játékkonzoljainak árát, hogy lépést tartson az Xbox árcsökkentésével, és egyúttal fellendítse a tradícionálisan gyenge nyári eladásokat.

A Microsoft bejelentésére egy hónappal az E3 (Electronic Entertainment Expo) kiállítás előtt került sor. A gyártók a korábbi években általában az E3-ra tartogatták hasonló lépéseik bejelentését. Az Xbox európai ára legutóbb tavaly szeptemberben csökkent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #20
    Hát lehet, hogy neked vank igazad.:)
  • vax #18
    És persze a 128 bites konzolokra 128 bites gépekkel és 128 bites oprendszerrel és 128 bites fejlesztő rendszerrel fejlesztenek rájuk.:)
  • vax #17
    Ha pedig olcsón akar uj gépet sok eredeti jó játékkal szerintem a SEGA gép sem rossz alternativa. Kár hogy leálltak vele.
  • vax #16
    Bár sajnos sok játék nincs rá de grafikailag az összképet tekintve szerintem a GC a legjobb.
  • vax #15
    egyis=egyik. Bocsi elirtam.
  • vax #14
    Nálam eddig egyis sem akadt. Hát igen a GT3 miatt vettem ps2-t.
  • Gabest #13
    A szóhossz egy rendszer sebességét a lehető legkisebb mértékben befolyásolja.
  • vax #11
    Én több forumban már leirtam, itt is leirom, hogy az XBOX-s játékok ha eredetiek "nem másolt, utángyártott" stb. diszkről futnak nem akadnak. Tapasztalatból mondom. Ertelmes te pedig az ellentetek ura vagy, mivel a nevedhez nem meltőan szólsz hozzá a témához. Egyébként mindegyik jó konzol: Sega, DC, PS2, XBOX. Mindegyikre megvannak a saját egyedi ász programjaik, amelyekért esetleg érdemes beruházni rájuk.
  • vax #4
    Lassan egy jobb játék progi többe fog kerülni mint maga a konzol.
  • ÁjjLe BoBBi #3
    amúgy meg xboxost valszeg nem fogok venni soha!
    inkább PS2 de azt is csak GT3 miatt :DD