Spencer

Új K7 platformos chipset a SiS-től

A Silicon Integrated Systems (SiS) az elmúlt időkben nem sokat hallatott magáról a K7-es platform kapcsán, most viszont a gyártó képviselői bejelentették azt a SiS 748 típusjelzésű új alaplapi chipkészletet, mely mindenképp ígéretes újdonságnak mutatkozik.

Mint az közismert, az elsősorban különböző grafikus processzorairól ismert Nvidia a kiváló teljesítményű nForce2 chipsete révén már jó ideje jelen van a high-end kategóriás K7 chipsetek piacán, az ezen platform legnagyobb részét uraló VIA Technologies pedig pár napja rántotta le a leplet legújabb K7-es chipkészletéről, a VIA KT400A-ról. Ebből egyenesen következik, hogy a SiS számára már éppen ideje volt, hogy kiadjon egy új, versenyképes Socket A chipsetet.


A Silicon Integrated Systems állítása szerint a SiS 748 nem csak kiváló teljesítménnyel, hanem ezzel párhuzamosan roppant széles szolgáltatási körrel is rendelkezik. A SiS vadonatúj chipsetének technikai specifikációból kiderül, hogy a SiS 748 az összes jelenleg forgalomban lévő és közeljövőben bemutatkozó Socket A tokozású AMD processzorral kompatibilis, vagyis a SiS 748 a 200 MHz-es, 266 MHz-es, 333 MHz-es, valamint 400 MHz-es rendszerbusz frekvenciájú Duron, Athlon, illetve Athlon XP processzorokat egyaránt támogatja. A SiS által kifejlesztett HyperStreaming technológiával is felvértezett chipkészlet egyrészt a SiS 748-as északi hídból (North Bridge), másrészt a SiS 963L típusjelzésű déli hídból (South Bridge) áll, mely chipek között a SiS-féle MuTIOL 1G architektúra teremt megfelelő sebességű kapcsolatot.

A SiS 748 maximálisan 3 GB DDR (Double Data Rate) memóriát képes kezelni, és egyaránt támogatja a PC2100-as, a PC2700-as, valamint a PC3200-as (DDR400) memóriamodulokat. Az AGP8x-os interfésszel kompatibilis chipset déli hídja maximálisan hat PCI slotot és hat USB 2.0 portot támogat, ezenkívül pedig részét képezi többek közt egy kétcsatornás ATA-33/66/100/133 kontroller, egy 10/100 Mb/s-os Ethernet vezérlő, egy MC97-es integrált modem, valamint egy hatcsatornás integrált hangrendszer. Azt sajnos egyelőre nem lehet tudni, hogy az első SiS 748 chipsetes alaplapok pontosan mikor kerülnek majd forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!