Spencer

A VIA bejelentette a KT400A chipsetet

Az egyik legnagyobb tajvani chipsetgyártó cég, a VIA Technologies munkatársai bejelentették a közelmúlt egyik legsikeresebb K7 platformos alaplap chipkészletének, a VIA KT400-nak a felfrissített változatát, mely a cég korábbi jelölésrendszerének megfelelően a VIA Apollo KT400A típusjelzést viseli magán.

A gyártó képviselői a bejelentés kapcsán hangsúlyozták, hogy a VIA Technologies a hardcore gamerek és a professzionális felhasználók igényeit maximálisan figyelembe véve fejlesztette ki a KT400A-t, mely ennek köszönhetően jelen pillanatban a világ leggyorsabb, egycsatornás DDR memóriakontrollerrel rendelkező chipsete.


A VIA Apollo KT400A szerves részét képezi az a FastStream60 névre keresztelt memóriakontroller technológia, mely a korábbiaknál több prefetch puffer használatával jelentősen alacsonyabb késleltetést és jóval gyorsabb memóriavezérlést eredményez. Itt kell megjegyezni, hogy a VIA Technologies véleménye szerint az egycsatornás memóriakontrollerrel rendelkező KT400A sok alkalmazásban képes versenyre kelni a konkurencia által gyártott, kétcsatornás memóriavezérlőre épülő chipkészletekkel is, még pedig úgy, hogy jelentősen költséghatékonyabb azoknál. A gyártó közlése szerint a KT400A háromdimenziós alkalmazásokban átlagosan 10 százalékkal nagyobb teljesítményre képes, mint elődje, a KT400.


"A VIA Technologies az elmúlt időkben nem kevesebb mint hét generációnyi alaplapi chipsetet dobott piacra a Socket A platformon, és nem kétséges, hogy ezen munka megkoronázása a most debütált VIA KT400A chipkészlet. A FastStream64 memóriakontroller technológiára épülő, AGP8x-os interfésszel, valamint hatcsatornás integrált hangvezérlővel rendelkező KT400A jobb teljesítményre képes, mint a konkurens chipsetek, ily módon kiváló választást jelent mind a játékosok, mind a professzionális felhasználók számára" - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Chewei Lin, a VIA Technologies termékmarketing részlegének az alelnöke.

A VIA KT400A kompatibilis az eddig megjelent összes Socket A tokozású processzorral (200/266/333 MHz FSB), és a DDR200-as, DDR266-os, valamint DDR333-as SDRAM memóriákon kívül immár a DDR400-as SDRAM memóriákat is hivatalosan támogatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike #15
    Ez várható volt, hiszen nemrégiben vettem KT400 chipsetes lapot.
  • Yeti #11
    Azért az AMD fronton nyomulnak, mert ugye voltak kissebb problémáik a P4es szabadalmakkal, és ezért a nagyobb gyartók nem mernek via chipsetes alaplapot gyártani p4 fronton, mert intelék megtíltották nekik.
  • zeb #10
    A VIA magáról állít ki bizonyítványt azzal, hogy ilyen aktív az AMD fronton, Intelhez persze nem gyárthatnak mivel csak rontanák a cég hírnevét silány, megbízhatatlan termékeikkel.