Franczy

2003-as DVD újdonságok a Sony-tól

A Sony bejelentette legújabb DVD-lejátszóit és DVD-felvevőit, melyek a gyártó szerint minden korábbinál kiválóbb minőséggel és kibővült szolgáltatási körrel kecsegtetik a vásárlókat.

A japán székhelyű gyártó újdonságai közül talán a DVP-CX985V típusjelzésű modell kelti a legnagyobb feltűnést, ugyanis nem kevesebb mint 400 lemezt képes magába fogadni, rendszerezni és természetesen lejátszani. A DVP-CX985V különlegességei közé tartozik többek közt a többcsatornás SACD (Super Audio CD) lemezekkel való kompatibilitás, az MP3 fájlokat tartalmazó diszkek kezelése, valamint a benne alkalmazott 12 bites, 108 MHz-es frekvenciájú video D/A konverter. Mondanom sem kell, hogy az újdonság a CD-R/CD-RW lemezeket is tökéletesen olvassa, ára pedig relatíve kedvezőnek mondható, 400 dollár.



Sony RDR-GX7

Hasonlóan figyelemre méltó a Sony RDR-GX7 típusjelzésű asztali DVD-felvevője, mely a világon elsőként mind a két nagyobb DVD szabvánnyal kompatibilis. Mindez azt jelenti, hogy a vásárlóknak megadatik az a lehetőségük, hogy maguk döntsék el: DVD-RW/-R, vagy netán DVD+RW/+R lemezen szeretnék tárolni a rögzíteni kívánt videoanyagaikat. Említésre méltó, hogy az RDR-GX7 számos képminőség javító technológiával van felvértezve, ami a gyártó munkatársai szerint elsősorban akkor érezteti hatását, amikor a felhasználók addig VHS, vagy 8 mm-es kazettákon tárolt felvételeket rögzítenek DVD lemezeken. A könnyen használható, grafikus felhasználói felülettel, valamint IEEE 1394 porttal rendelkező újdonság kereskedelmi forgalomban júniustól lesz kapható, ára pedig 800 dollár lesz.

Ugyancsak újdonságnak számít az a DVP-NC685V típusjelzésű DVD-lejátszó is, mely elsősorban Precision Cinema Progressive technológiájáról, valamint a többcsatornás SACD lemezekkel való kompatibilitásáról ismerszik meg. A grafikus interfésszel rendelkező lejátszó egyszerre öt lemezt képes kezelni, és augusztusi megjelenésekor várhatóan 250 dollárba fog kerülni.

A cég olcsóbb modelljei közé tartozik a DVP-NS725P, mely 12 bites, 108 MHz-es video D/A konverterrel van felvértezve és egyaránt kompatibilis a DVD-RW/-R, DVD+RW/+R, valamint CD-R/RW lemezekkel. A Sony ezen MP3 fájlok lejátszására is képes újdonsága a cég ígéretei szerint már májusban világszerte kapható lesz, még pedig 150 dolláros áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!