JohnnyCage

100 dollárra csökkenhet a DVD+R/RW meghajtók ára

A holland Philips Electronics szerint a DVD+R/RW újraíró meghajtók ára még az idei évben 100 dollárra csökkenhet, ami drasztikus növekedést fog eredményezni a készülékek iráni keresletben.

A Philips Electronics a DVD+R és DVD+RW technológiákat támogató DVD+RW Alliance egyik vezető tagja. Mint Dr. Frans C. Bos, a társaság staratégiai kapcsolatokkal foglalkozó menedzsere a napokban elmondta, a DVD+R/RW újraíró meghajtók ára az idei évben 100 dollár (25 ezer - 30 ezer Ft) környékére csökken, amely várhatóan jelentősen fellendíti a készülékek eladásait.

A DVD+R/RW szabványokat támogató cégek rendkívül kiélezett konkurenciaharcot folytatnak a Pioneer és szövetségesei által kifejlesztett, rivális DVD-R/RW szabványt támogató gyártókkal, amely kedvező hatással van a készülékek árára. A Philips, mint a DVD+R/RW Alliance szövetség vezető tagja a közelmúltban maga mögé állított olyan PC ipari óriásokat is, mint a Dell Computer, és a Hewlett-Packard, amelyek jelenleg is árulnak DVD+R/RW meghajtóval rendelkező számítógépeket. Ezek közül számos modell akár a lélektani határnak számító 1000 dolláros ár alatt is megvásárolható.

Dr. Bos kitért a japán gyártók körében népszerű DVD-Multi, illetve DVD-Dual formátumú meghajtókra is, amelyek mintegy köztes megoldást kívánnak nyújtani a jelenleg bizonytalan piacon. Ezen készülékek ára a vezető szerint azonban a jövőben is jóval magasabban marad, amely elsősorban a bonyolultabb elektronikának és mechanikának, valamint a több szabvány után fizetendő magasabb licenszdíjaknak tudható be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)