Franczy

Neves díjat kapott az AMD Athlon 64

Az Advanced Micro Devices (AMD) Athlon 64 processzora nyerte el a 2002-es esztendő legjobb PC-s processzorának járó díjat, mely díjat több egyéb informatikai díj mellett minden évben ekkortájt szokott odaítélni a Microprocessor Report szakértői bizottsága. Az AMD nyolcadik generációs processzora az asztali számítógépekbe, valamint notebookokba szánt PC-s processzorok kategóriájában indult, mely kategóriákban többek közt olyan ellenfelekkel kellett felvennie a küzdelmet, mint az Intel-féle Pentium 4 processzor, vagy a korábban Banias fejlesztési kódnevet viselt, ugyancsak Intel gyártmányú Pentium M chip.

"Az AMD nagy megtiszteltetésnek veszi, hogy a Microprocessor Report idén az Athlon 64-nek adta az év legjobb processzora díjat. Hiszünk abban, hogy a számítástechnika jövőjét a 64 bites technológiák jelentik, melyek rövid időn belül várhatóan nemcsak a szerver számítógépek, hanem az asztali rendszerek, valamint a hordozható számítógépek piacán is meg fognak honosodni. Véleményünk szerint az Athlon 64 által elnyert díj egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az AMD vezető pozíciót tölt be a 64 bites PC-s technológiák kapcsán" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Rob Herb, az AMD egyik alelnöke.

"Úgy gondoljuk, hogy az AMD 64 bites fejlesztései oly fontossággal bírnak, hogy várhatóan az egész évtizedre kiterjedően meghatározzák majd a PC-s ipart. A legjobb PC-s processzor díj odaítélése kapcsán ügyeltünk arra, hogy a díj egy olyan gyártóhoz kerüljön, mely felettébb innovatív fejlesztéseket folytat ebben a piaci szegmensben" - nyilatkozta Kevin Krewell, a díjazó bizottság egyik jeles képviselője.

Az AMD Athlon 64 processzora most először kapott ilyen rangos elismerést. Adódik azonban a kérdés, hogy egy a kereskedelmi forgalomban várhatóan csak valamikor idén ősszel bemutatkozó processzor hogyan kaphatta meg a 2002-es esztendő legjobb PC-s processzorának járó díjat. A válasz egyszerű: a Microprocessor Report nemcsak az adott évben forgalomba került termékeket díjazza, hanem azokat is, amelyek hivatalos bejelentésére sor került, illetve amely termékek tesztpéldányai már napvilágra kerültek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Power #10
    Itt processzor díjakat adtak, ami nem üzleti, megvalósítási díj, hanem elsősorban elméleti, a tervezetet díjazzák.
    Az Itanium 2 is megkapta, az Athlon 64 is, de ez nem jogosít fel semmire, ettől még simán lehet bukás.
    Az FX a legjobb grafikus processzor díjat kapta, és nem a legjobb kártyáét. Papíron jobb(fejlettebb), mint az R300, de hát ettől még senki sem fogja megvenni, ha hangos, ha drága, ha nem elég gyors stb.
    Szvsz ez csak pár ember munkájának az elismerése.
  • Yeti #8
    azert az mar biztos hogy iden kijon...
  • iXBT #2
    Most aztan fol:DDDD
    Gondolom latatlanban adtak a dijat:DDD