JohnnyCage

A KaZaA visszavág

A KaZaA szoftvert fejlesztő Sharman Networks ellentámadást indított a hollywoodi filmstúdiók, illetve a lemezkiadók ellen. A társaság azt állítja, a filmstúdiók és lemezkiadók visszaéltek piaci erejükkel.

A Sharman Networks hétfőn indított antitröszt pert a lemezkiadók, illetve a hollywoodi filmstúdiók ellen a Los Angeles-i bíróságon. A KaZaA fejlesztője azzal vádolja a társaságokat, hogy azok összefogtak a potenciális online riválisok piacról való kiszorítása érdekében. A Sharman szerint ez a tény megakadályozza, hogy a társaságok megvédjék szerzői jogaikat a bíróság előtt, legalábbis amíg nem változtatnak viselkedésükön.

A mostani antitröszt per mintegy ellencsapás a Sharman részéről, amelyet a lemezkiadók és filmstúdiók a szerzői jogok védelme alatt álló filmek és zenék illegális terjesztésének elősegítésével vádolnak a társaságok. Az utóbbi ügyben illetékes amerikai bíró az elmúlt héten zöld utat adott a Sharman ellen irányuló amerikai pernek annak ellenére, hogy a társaság saját álláspontja szerint nem rendelkezik elég kapcsolattal az Egyesült Államok felé ahhoz, hogy Amerikában lehessen perelni.

A szórakoztatóipar képviselői szerint a Sharman KaZaA hálózata legalább annyira törvényen kívüli, mint a korábban bezárt Napster és Aimster volt. A társaság ezzel szemben úgy véli, hálózatát nem lehet egy kalap alá venni az előbbiekkel, mivel az legális online terjesztésre készült. "Az ipar nem tudja felismerni, hogy a KaZaA más" - mondta Rod Dorman, a Sharman jogi képviselője. A Sharman 2002 elején vásárolta meg a KaZaA szoftvert, hogy másolásvédett tartalmat áruljon rajta jogszerűen, állítja az ügyvéd.

A Sharman célja az antitröszt perrel az, hogy az amerikai bíróság bűnösnek ítélje a szórakoztatóipar képviselőit a trösztellenes törvények megszegésében, és megakadályozza szerzői jogaik érvényesítését. A társaság állítása szerint partnerével, az Altnettel együtt rendszeresen megbeszéléseket folytatott a lemezkiadókkal 2002 folyamán, hogy engedélyt szerezzen másolásvédett zeneszámok online értékesítésére.

Néhány szórakoztatóipari vezetőt érdekelt a terv, de felsőbb utasításra el kellett utasítaniuk a szerződést, közölte a Sharman. Az Altnet a Sharman-hez hasonlóan ítéli meg a kialakult helyzetet, és támogatja a társaságot a perben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • karikusz #16
    Skacok!!!!!

    Hogy lehet skin-t felrakni a kazaa-ra?Csak azért mert letöltöttem felinstalláltam de nem rakja fel!!!!:(((

    2,0,2 verzió!

    Aki tud dobjon meg egy mail-lel lécci!!
    Köszönöm szépen!!:))
  • varia #15
    igy van, szoval kar a gozert.....
  • fluga #13
    sajnos a dc-t is elérte a "végzete". a programok beszerzése topikban olvassátok el a dc vs lotr topikot. newlinecinema rulz...
  • Anastacia #12
    DC = Direct Connect
  • Petyus_ #11
    DC témában nézzetek be BF1942 topicba.. ucu mondott dolgokat a témáról.
  • Bucser #10
    Trösztök voltak vannak és lesznek amig vilag a vilag csak nem tzrösztnek hanem mammutcegnek hivjak öket... ÉS a warezkatonakkal tényleg nem tudnak leszamolni ezért baxodnak a warezelést elősegitő szötverek készitőivel.... Nem csodalkoznek ha 10 éven belül az ftp kapcsolat szabvany hasznalatat illegalisnak minősitik mert a szerzői jogokat meg lehet vele sérteni:))))

    Addig pusztuljon meg az összes GECi......
  • Csudri #9
    Kazaa-nál sincs kit! Mert az illegális anyagokat az bödüs rohadt júzerek terjesztik! (Kazaa rulez) Ezek az állatok nem fogják fel, hogy ez nem napster, itt nincs központi szerver! Hajrá Kazaa!!! Hajrá Sharman Networks!!! Vesszen ez a büdös fitymátlan dollárszopó banda! Soha nem tudtok leszámolni a warezkatonák seregével! Rosszabbak vagyunk, mint a Fekete sereg!!! hehe
  • Mice #8
    Dávid és Góliát, hogy nyomorodna meg a lemezes bagázs.
  • Kandurex #5
    Meg a lófaszt, kezdenek kiesni a filmstúdiók + lemezkiadók az óriási pénzektől amit idáig bezsebeltek, vajon mennyi Travolta v. Nicholas Cage gázsija? Kellennek a milliárdok mi? Pénz szopó banda!!! Egyenáram :)) + Kaza rulez !!!!
  • varia #2
    DC-rol meg nem is ugatnak a nagyok, nem tudjak hogy van? hogy jobb? es ugy isz szopnak? :)