Franczy

A Delta Chrome-mal többfrontos támadásra készül az S3

A VIA Technologies és a Sonicblue (korábban S3) közös leányvállalataként jegyzett S3 Graphics az idei évben mind az asztali számítógépekbe, mind a notebookokba szánt grafikus processzorok piacára vissza kíván térni, még pedig elég nagy erőkkel.

Mint ismeretes, a gyártó munkatársai az elmúlt napokban jelentették be azt az asztali számítógépek piacára szánt DirectX 9 kompatibilis grafikuschipet, mely korábban a Columbia fejlesztési kódnevet viselte magán, és amely végül a keresztségben a Delta Chrome nevet kapta. Az S3 Graphics ezt a grafikus magot azonban nemcsak a már említett szegmensben, hanem a hordozható számítógépek piacán is hadrendbe kívánja állítani, még pedig Delta Chrome M128, illetve Delta Chrome M64+ típusjelzéssel ellátva. Ezen két mobil grafikuschip közül az előbbit a nagyteljesítményű, utóbbit pedig a kisméretű és könnyű notebookok piacára szánja az S3 Graphics. Egyes források szerint ezenkívül egy harmadik mobil grafikuschip gyártását is tervbe vette a cég, mely low-end kategóriás modell várhatóan Delta Chrome M64+ MPM néven fog forgalomba kerülni.

Gerry Liu, az S3 Graphics marketing részlegének az alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Delta Chrome M128, valamint Delta Chrome 64+ típusjelzésű DirectX 9 kompatibilis vadonatúj grafikuschipek egyaránt a TSMC gyártósorain fognak készülni, még pedig 0,13 mikronos gyártási technológiák segítségével. Liu utalt arra, hogy amennyiben minden jól megy, akkor az említett grafikus processzorok próbagyártása az idei év második negyedévében fog megkezdődni, a sorozatgyártás beindulására pedig a negyedik negyedévben lehet számítani. Liu ezenkívül elárulta, hogy az S3 Graphics várhatóan az év második felében jelenti majd be a low-end kategóriás Delta Chrome MS grafikuschipet, valamint előreláthatólag már az idei év végén megkezdi a DirectX 10 kompatibilis vadonatúj grafikusmag, a Destination próbagyártását.

Szakértők szerint a 128 bites, illetve 64 bites memóriavezérlővel felvértezett Delta Chrome M128, valamint Delta Chrome 64+ típusjelzésű termékek révén az S3 Graphics képes lesz megerősíteni a mobil grafikuschipek piacán jelenleg elfoglalt pozícióján. A Mercury Research piackutató cég legfrissebb adatai szerint egyébként az S3 Graphics és a VIA Technologies az említett piacbéli 18-19 százalékos részesedésével az ATI Technologies mögött a második helyet foglalja el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #10
    Nem tudom hogy észrevettétek-e a tesztekben hogy az egy S8-as!!!!!!
    És nem az a csúcskárty elméletileg!

    -DeltaChromeF1: 256 MB, 4 Vertex Engines, 8 pipeline-uri, PS si VS 2.0+
    -DeltaChromeS8: 128 MB, frecvente mai mici
    -DeltaChromeS4: 4 pipeline-uri, 2 Vertex Engines
  • mainruler #7
    További infók a hardver fórum DeltaChromeX9 topicjában.

    Talán egyszer visszanyeri az S3 azt, amit a Diamond-al/SonicBlue-val elvesztett, ha ez most bejön...
    Reménykedjünk!!
  • Hydro_man #6
    Az én levetett gönceim (kompet P1) között is van még egy 4Mb-os S3 Virge DX. Fater elégeetten használja még ma is! :))))))
  • Gabest #2
    Teljesen elérzékenyültem, aki akar most kenjen kenyérre.
  • Lammer #1
    S3 rulz ;)