Franczy

14,1 colos kijelzővel ellátott Tablet PC az Acertől

Különböző források tudni vélik, hogy az Acer az idei év második negyedévében a világon először piacra fog dobni egy olyan Tablet PC-t, mely minden korábbinál nagyobb, 14,1 colos képátlójú TFT LCD kijelzővel lesz ellátva. Mint ismeretes, az Acer nemrégiben az elsők közt dobta piacra elsőgenerációs Tablet PC-jét, a 10,4 colos LCD kijelzővel felvértezett TravelMate C100-at, mely újfajta hordozható számítógépből eddig mintegy 35 ezer darabot adtak el világszerte.

Szakértők szerint az Acer jól döntött, amikor úgy határozott, hogy kategóriájában óriásinak számító, 14,1 colos kijelzővel szerelt Tablet PC-t dob piacra, ugyanis az Acer ezen termékei várhatóan sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek majd a vásárlók körében, mint például a Toshiba, vagy az egyéb konkurens cégek kínálatában fellelhető, 12,1 colos kijelzőjű Tablet PC-k. Egyes források szerint egyébként az Acer vezetősége azért döntött így, mert a 12,1 colos, valamint a 14,1 colos TFT LCD kijelzők közötti árkülönbség mára már olyannyira minimális, hogy lényegében értelmetlen lenne a kisebb kijelzőre építeni a cég Tablet PC-it. Abban viszont egyelőre csak reménykedni lehet, hogy az Acer nagyméretű kijelzővel szerelt Tablet PC-je nem, vagy csak alig lesz drágább a konkurens gyártók 12,1 colos kijelzőjű Tablet PC-inél.

Tudni lehet, hogy az Acer vadonatúj Tablet PC-je a cég legelső, TravelMate C100 típusjelzésű Tablet PC-jéhez hasonló külső megjelenéssel fog rendelkezni, és hasonló módon egy speciális, elforgatható billentyűzetet is mellékel majd hozzá a gyártó. Az Acer azt tervezi, hogy az idei esztendőben legkevesebb 300 ezer darab Tablet PC-t fog eladni, azonban ezen mennyiségből várhatóan csak mintegy százezer lesz olyan eszköz, mely billentyűzet nélkül kerül forgalomba, vagyis amely modellek esetében a felhasználók csak és kizárólag a kézírásfelismerést vehetik igénybe, mint adatbeviteli eszközt. Az IDC piackutató cég szakemberei úgy vélik, hogy 2003-ban világszerte mintegy 2 millió darab Tablet PC fog gazdára találni, viszont a gyártók, valamint a Tablet PC projektet elindító Microsoft ennél jóval derűlátóbb az üggyel kapcsolatban. Előrejelzések szerint egyébként a jelenleg még meglehetősen drága, 1700-2400 dolláros Tablet PC-k ára két-három éven belül 1200-1400 dollárra fog csökkenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vízipók #2
    Most ez nem csak egy notebook forgatható, érintésérzékeny kijelzővel?
  • Gabest #1
    Csak le ne törjön róla a kijelző.