JohnnyCage

ACER DVD-k kerülnek az Xboxba

Az ACER Communications and Multimedia (ACM) megerősítette, hogy a társaság DVD-ROM rendeléseket kapott a Microsoft ősszel megjelenő Xbox játékkonzoljához.

A tajvani ACM egy, a napokban megrendezett befektetői találkozón hivatalosan is bejelentette, hogy a társaság kapott megrendeléseket olyan DVD-ROM eszközökre, amelyek a Microsoft Xbox játékkonzoljában fognak felhasználásra kerülni. A társaság vezetői azt azonban nem közölték egyértelműen, hogy komplett DVD-ROM meghajtókra, vagy valamilyen alkatrészre szól a megrendelés.

A hír, miszerint az Xbox konzolokba részben ACER márkájú DVD-ROM meghajtók kerülnek, már hónapokkal ezelőtt napvilágot látott, hála az ipari hírforrásoknak. Akkor mindezt azonban még nem lehetett biztosra venni, mivel a hírt semelyik fél nem erősítette meg hivatalosan. A mostani bejelentés azonban igazolta a korábbi hírt.


Az ACM az idei éven hozzávetőlegesen mintegy 10 millió optikai meghajtót tervez legyártani, ebből 4,5 millió meghajtó készült az első félévben. A társaság elmondása szerint a CD-ROM, CD-RW és DVD-ROM meghajtók szállításai a második félévben folyamatosan növekednek, nagymennyiségú új rendelések azonban nem várhatóak a közeljövőben.

Az ACER Communications and Multimedia összes leszállított meghajtóját jelenleg 20, 50 és 30 százalékban teszik ki a CD-RW újraíró, CD-ROM és DVD-ROM modellek. A CD-RW meghajtók részaránya a csökkenő áraknak, valamint az egyre nagyobb népszerűségnek köszönhetően a közeljövőben várhatóan növekedni fog, közölték a társaság vezetői.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CSOCSO #2
    nemtom dvd minek kell aki dvd-zik az vesz komoly asztali dvd-t!akinek nincs annak nem is lesz pénze 4-6 ezer ft-je egy dvd filmre..akinek van pénze annak van dvd je..erre nem gondolnak?
  • Scooter #1
    Minek kell bele DVD? Ugyis egy nagy szar lesz az egész :-)