JohnnyCage

P4 alaplap HyperTransport buszrendszerrel?

A tajvani ACER Labs. Inc. (ALi) az AMD-féle HyperTransport busz részletes megvizsgálása után kijelentette: A technológia valóban remek, és a cég alkalmazni is fogja azt chipkészleteiben, egyesek szerint akár a Pentium 4-es változatokban is.

Az ACER szerint a HyperTransport technológia, amelyet jelenleg hozzávetőleg 170 elektronikai cég támogat, köztük az Apple Computer, az nVidia, a SUN Microsystems, az API Technologies, egy remek pont-pont összeköttetési rendszer, amelyet a társaság is alkalmazni fog saját alaplapi chipkészleteiben.

Az ALi azt egyelőre nem közölte, konkrétan mely chipkészleteiben lesz megtalálható a HyperTransport busz, mindez azonban nem tartja vissza sem a HyperTransport Konzorciumot, sem magát az Advanced Micro Devices-t (AMD) attól, hogy üdvözöljék a chipsetgyártó döntését.

A tajvani chipsetgyártó döntését könnyen Intel ellenesnek is lehet venni, amely utóbbi chipóriás Arapahoe nevezetű saját, harmadik generációs összeköttetési rendszerét fejleszti. Egyesek szeme előtt máris a Pentium 4-DDR-HyperTransport alaplapok képe lebeg.

Mivel azonban az AMD a PCI-SIG tagjaként a közelmúltban az Intel-féle Arapahoe busz mellett szavazott, mint a PCI buszt leváltandó szabvány, az ACER még akár együttesen támogathatja, illetve kombinálhatja is a HyperTransportot és az Arapahoe-t. Mindenesetre csökkentheti a köztük lévő versengést a buszszabványok terén. Az AMD elmondása szerint a HyperTransport együttműködik a PCI busszal, sőt akár az Arapahoe-val is, így lehet, hogy egyáltalán nincs is szükség ilyen versengésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #9
    az, hogy az ALI mit csinál, az 1 dolog, miután megvan az intel licensze(márpedig megvan) onnantól az intenek semmi beleszólása SINCS.
    és a szövegemet végigolvasva asszem, kicsit túlzásbavittem indulataimat, bocsi, de az info nincsmit, bármikor máskoris szívesen.
  • Mr_Rob #7
    Az Intel talán az egyetlen cég, akinek nem tetszik a HiperTransport (vajon miért:))), szóval nemhiszem, hogy lessz inteles Hipertransportos rendszer
  • ixyon #6
    látom nem nagyon vagy tisztában a tényekel.
    az AMD a hypertransportnak nem az 1ik szülőtja, ahnem A szülőattya, csak rájött, hogy ez milyn jó, és mindennkinek oda akarta adni(vagy valami más oknál kifolyólag, amit mi nem ismerhetünk), szal qurvaolcsón árulta. aztán meg úgy a 100. cég után, aki qurvaolcsón megvette, létrehozott 1 konzorciumot, tehát ha most valaki használná a hypertransportot, akor az azért fizetendő nagyon nagyon kicsi pénz nem az AMDhez, hanem az AMD által alapított, és általa irányított, ám mind a 180 céget(és ezek mérnökeit) magában foglaló konzorcium kapja, és abból fejlesztik tovább a cuccost. az intel féle arpahoo-ra meg mindenki szarik, most lesz belőle valami, bát az is teljesen nonprofit, tehát az intelnek ez most annyira nem jött be...
  • ixyon #4
    azt akartam írni, hogy akkor már csak a p4et kellene 1 kicsit meggyorsítani.
  • ixyon #3
    aaakkor már csak a p4et kell még 10 kicsit meggyoesítani:)
  • Laalee #1
    na asszem ehez az intel nagytestvernek is lesz egyket szava....