JohnnyCage

Készek a Mediatek DVD+/-RW chipkészletei

Az optikai meghajtókhoz szánt vezérlőchipkészleteket gyártó tajvani Mediatek elkészült első DVD+/-RW (DVD Dual) megoldásainak mintapéldányaival. A társaság új chipjeire épülő első meghajtók a jövő év elején jelenhetnek meg.

A tajvani Mediatek a napokban bejelentette, hogy elkészült első olyan DVD chipkészleteivel, amelyek a DVD+R/RW és DVD-R/RW technológiát is támogatják. A megoldást máris számos meghajtókat gyártó cég teszteli, a chipsetre épülő készülékek piaci megjelenése pedig a jövő év első negyedében várható.

Michael Gong, a Lite-On IT optikai meghajtókkal foglalkozó részlegének menedzsere elmondta, a társaság várhatóan januárban készül el a Mediatek chipsetre épülő első DVD Dual meghajtójának mintadarabjaival. A vezető szerint az új modell minden bizonnyal sikeres lesz a vásárlók körében, a társaság azonban továbbra is gyártani fogja az egy formátumot támogató készülékeket is. Ennek fő oka az, hogy a DVD Dual meghajtók esetében a társaság két szövetségnek kénytelen licenszdíjat fizetni, amely jelentősen megemeli a készülékek árát. Gong szerint a Lite-On IT előnyben részesíti a DVD+RW Alliance szövetség által kifejlesztett DVD+R/RW technológiát, mert olyan PC ipari óriások állnak mögötte, mint a Dell Compuer, a HP, és a Microsoft.

A Mediatek új DVD Dual chipkészletének előnye a két formátum támogatása mellett az, hogy a rivális európai és japán megoldásoknál jóval olcsóbb, ráadásul szükség szerint letiltható benne az egyik formátum támogatása az olcsóbb eszközökhöz. A társaság a DVD Dual chipsetek elterjedését követően olyan megoldásokat is kínálni fog, amelyek a harmadik, DVD-RAM technológiát is támogatják, állítják egyes hírforrások.

Jelenleg a japán Sony az egyetlen gyártó, amelynek kínálatában szerepelnek a DVD Dual meghajtók. A DRU-500A (ATA) és DRX-500UL (külső) készülékek 2,4x DVD+R/RW, 2x DVD-RW, 4x DVD-R, és 8x DVD-ROM sebességre képesek. Áruk 300, illetve 410 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #2
    egy dvd iro cd-t is ir es ha igen milyen sebesseggel?