Franczy

Újfajta Memory Stickek a Sony-tól

Különböző források szerint a Sony a közeljövőben piacra kíván dobni néhány minden eddiginél nagyobb kapacitással rendelkező Memory Stick memóriakártyát, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a cég ezen újdonságai kompatibilisek lesznek-e egyes korábbi eszközökkel. A világ vezető elektronikai cégei között nyilvántartott Sony várhatóan a 2003 januárjában megrendezendő CES (Consumer Electronics Show) szakkiállítás keretein belül kívánja lerántani a leplet a legújabb Memory Stickekről, melyek állítólagosan egy teljesen új architektúrának köszönhetően biztosítanak minden korábbinál nagyobb adattároló kapacitást a felhasználók számára. A jelenlegi legnagyobb tárolókapacitású Memory Stick 128 MB adatot képes eltárolni, a Sony vadonatúj memóriakártyáinak kapacitása azonban már 256 MB, 512 MB, illetve 1 GB lesz.

Az említett, magukat megnevezni nem kívánó források tudni vélik, hogy a Sony újgenerációs memóriakártyái nem csak nagyobb kapacitásúak, hanem egyben jelentősen gyorsabb működésűek is lesznek a jelenlegi Memory Stickeknél. A gyors működés állítólagosan nagyobb felbontású videoanyagok lejátszására is alkalmassá teszi az új memóriakártyákat, melyek hivatalos nevéről egyelőre még nem hozott döntést a Sony, azt mindenesetre tudni lehet, hogy az újdonságok jelenlegi fejlesztési kódneve Memory Stick Pro.
A gyártó munkatársai az üggyel kapcsolatban egyelőre nem kívántak nyilatkozni, azt azonban elárulták, hogy a cég néhány héten belül újgenerációs memóriakártyákat kíván bemutatni. A Sony tehát többek közt azt sem kívánta kommentálni, hogy igazak-e azon pletykák, melyek szerint a nagyobb tárolókapacitás és az ugyancsak nagyobb működési sebesség oltárán a gyártó feláldozza a teljes körű kompatibilitást. Konkrétan arról van szó, hogy a Sony új Memory Stickjei állítólagosan nem lesznek kompatibilisek néhány régebbi eszközzel.

Egy Sony-hoz közeli forrás elmondása szerint a gyártó eredetileg az idei év harmadik negyedévében szerette volna bemutatni az újfajta Memory Stick kártyákat, azonban bizonyos nehézségek miatt erre végül is nem kerülhetett sor. A Sony egyébként a közeljövőben várhatóan olyan új Memory Stickekeket is piacra kíván dobni, melyek a jelenlegi kártyákkal megegyező technológiákra épülnek, azonban kétoldalasak, ily módon pedig kétszeres kapacitásúak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!