JohnnyCage

LG: 52 colos LCD TV

Az LG.Philips LCD bejelentette, hogy új, Super In-Plane-Switching (S-IPS) technológiájának alkalmazásával kifejlesztett egy 52 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzőt a nagyméretű LCD HD-TV készülékekhez.

Az LG.Philips LCD közösvállalat óriás LCD kijelzője az 52 colos (132 cm-es) képátló mellett elismerésre méltó, 1920 x 1080 képpont felbontást ígér. Mindez a vízszintesen akár 176 fokos szögtartományból is jól látható kialakítás, valamint a széles, 16:9 képarány mellett minden bizonnyal megdobogtatja a házimozizás szerelmeseinek szívét. Az új kijelző tömegtermelése azonban csak a jövő év végefelé kezdődik meg, és az ára is feltehetően igen borsos lesz.


A dél-koreai LG Electronics, illetve a holland Royal Philips Electronics közös vállalataként működő LG.Philips LCD a japán Sharp mögött a TV-kbe szánt LCD-k második legnagyobb gyártója a világon, derült ki a DisplaySearch piackutató cég közelmúltban kiadott jelentéséből. A társaság jelenleg 13, 15,1, 17, 20,1, 23, 30, és 42 colos képátlójú LCD-ket gyárt az LCD televíziókhoz.

A folyadékkristályos kijelzővel ellátott televíziók piaca lendületes növekedés előtt áll. A DisplaySearch jelentése szerint a szegmens éves eladásai az idei 1,3 millió darabról 2006-ig évi 15,2 millióra fognak növekedni.

Az LG.Philips LCD októberben mintegy 1,3 millió nagyméretű LCD-t szállított le, amely 39 százalékos növekedést jelent a társaság egy évvel korábbi eredményéhez képest, és amellyel piacvezető pozíciót szerzett a területen. A közös vállalat még az idei évben befejezi első 5. generációs LCD gyárának második kapacitásbővítési fázisát, a jövő év felében pedig a második 5. generációs LCD gyár is megkezdi a kijelzők tömeggyártását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Munch #22
    KeFe, egy ismerősöm vett egy Panasonic Projektort, most lehet kapni a METRO-ba. Az is 500E, és rohadt jó. Persze, hogy drágábbért van jobb, de célnak ez is megteszi, és nem olyan marha hogy egy majom 100 cm átmérős sony hátsókivetítős projektoros tv-t vegyen 1 milláért. :))))))) Akkor most nem megéri???
    Zsenyka! Tv-n Bartók Rádiót? :DDDDDDDD
  • KeFe #21
    Annyi penzert kaphato projectorok erosen messze esnek a tokeletestol
  • TheZsenyka #20
    :)
  • TheZsenyka #19
    Most miért? Ha én LCD-s TV-n akarom befogni a Bartók Rádiót, akkor hadd tehessem már meg ennyi zsetonért nem?
  • Munch #18
    Naná! És már egy tökéletes projektor van 500000 HUF-tol! :)
    Zsenyka, ez az UHF antennás beszólás kajak volt...
    ;,,,,,-DDDDDDDD
  • Cheky #16
    Ezaz, vegyetek projectort! Jóbban megéri. Gondoljárok el, DVD-t nézni 5m-es képátmérővel otthon. Ez már mozi!
  • TheZsenyka #15
    Különben is tök szar az egész, mert nem tudom a tetejére tenni az UHF szobaantennámat... leesne róla...
  • TheZsenyka #14
    Kamu az egész!!! A cucc elektronikája a képernyő alatt látható fémládákban van...
  • Munch #13
    Nekem is, azért tetszik talán jobban a normális képméret... de nem kötelező 16:9-be nézni, attol még nem marad le a kép széle :) Kivéve a Sony projektorosaknál. :D Kajak levágja a szélét a képnek. Az újabbak már asszem nem. Bár belegondolva, hogy ez mennyibe kerülhet, annyiért egyszerűbb venni egy állat projektort, és akkor akkorába vetítesz ki, amekkorába akarod! :)) Pölö egy 10 méteres képátló nem esne rosszul.. :D
  • Gabest #10
    Ha hasonlítani akarnám akkor olyan mint egy vékony szemüveg, ott is zavar(-na ha nekem olyan lenne) hogy látom a keretét.