JohnnyCage

Massachusetts egyedül folytatja a Microsoft pert

Massachusetts állam a napokban úgy döntött, hogy nem fogadja el a Microsoft antitröszt perében született bírói döntést, és hétfőn fellebbezést nyújt be. A többi felperes állam azonban lezártnak tartja az ügyet.

"Fellebbezni fogunk" - mondta Tom Reilly Massachusetts-i államügyész a napokban. "Ez a lépés elengedhetetlen annak érdekében, hogy megvédjük a felhasználókat."

A fellebbezés határideje hétfő, a felperes államok korábban ugyanis 30 napot kaptak, hogy fellebbezést nyújtsanak be Colleen Kollar-Kotelly bírónő október 1-jén hozott döntése ellen. Az ügyet vezető bírónő döntésében - kisebb változatások mellett - elfogadta azt a megállapodást, amelyet a szoftveróriás Microsoft, az amerikai Igazságügyi Minisztérium, és kilenc amerikai állam kötött. Az ügyben érintett, további kilenc amerikai állam megpróbált szigorúbb feltételeket szabni a Microsoft számára, a bírónő döntését követően hét állam azonban lemondott az ügy további folytatásáról, és nem kíván fellebbezni sem. "Egyedül kell folytatnunk" - mondta Reilly.

Tom Miller Iowa-i államügyész elmondása szerint "Hét állam nem fog fellebbezést benyújtani Kollar-Kotelly bírónő döntése ellen, és az ügyet lezártnak tekinti. A mi feladatunk az, hogy nyomon kövessük az eseményeket, és a tisztességes piaci verseny biztosítása, valamint a felhasználók érdekében ellenőrizzük a megállapodásban foglaltak betartását."

"Az államok erőforrásait mostantól arra kellene fordítani, hogy figyelemmel kísérjük, vajon betartja-e a Microsoft a határozatot" - tette hozzá Miller.

A kilencedik felperes állam, Nyugat-Virginia hétfőig dönti el, csatlakozik-e Massachusetts-hez a fellebbezésben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!