JohnnyCage

Lite-On IT: 8 millió mobiltelefon 2003-ban

A tajvani Lite-On IT az Alcatel, Haier, LG Electronics és Sony Ericsson cégek rendeléseire építve úgy véli, a jövő évben megduplázza legyártott mobiltelefonjainak számát.

A táraság novemberben mintegy 800 ezer mobiltelefon készüléket szállított le partnereinek, amely 33 százalékos növekedés a cég októberi eredményéhez képest. A társaság az idei évben összesen mintegy 4 millió mobiltelefont gyárt le, de a jövő évben ez a szám várhatóan eléri a 8 milliót.

A Lite-On IT mobiltelefon gyártó leányvállalata, a GVC gyártja jelenleg a Sony Ericsson GPRS-alapú R600-as készülékét, valamint a T200-as modellt is. Ez a két készüléktípus a társaság teljes gyártási mennyiségének 50 százalékát teszi ki. A GVC emellett Texas Instruments chipkészletre épülő mobiltelefonokat gyárt a francia Alcatelnek, és többféle GPRS/GSM modellt készít a dél-koreai LG Electronics-nak, valamint a kínai Haiernek.

A jelenlegi megrendelések mellett a Lite-On IT leányvállalata hamarosan három új készülék gyártását is megkezdi. Az új modellek közül kettő lehajtható, flipes kialakítású lesz, állítják egyes, a társasághoz közel álló hírforrások, akik szerint a GVC a közeljövőben várhatóan további megrendeléseket kap egyes európai mobilgyártóktól.

A Lite-On IT lendületesen növekedő mobiltelefon üzletága mellett komoly megrendelésekre számít a hálózati kommunikációs berendezések piacán is. A társaság várhatóan a jövő év első felében kezdi meg az amerikai IXI Mobile drótnélküli hálózati eszközeinek gyártását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!