JohnnyCage

IDC: A Dell növekedése stabilizálta a szerverek piacát

A Dell Computer volt az egyetlen cég a vezető szervergyártók körében, amely a szerverek piacán a harmadik negyedévben növekedést tudott elérni az előző év azonos időszakához képest.

Az idei év harmadik negyedében a gyártók összesen 10,6 milliárd dollár bevételt szereztek a különféle szerverek eladásaiból, közölte az International Data Corp. piackutató cég. Ez 5,6 százalékos visszaesést jelent a tavalyi év harmadik negyedévéhez képest, amely időszak egyébként szintén igen gyenge eredményeket hozott, többek között a tavaly szeptember 11-ei terrortámadások következtében.

Az 5,6 százalékos bevételcsökkenés azonban még így is a legkissebb mértékű visszaesés az elmúlt két évben, állítja az IDC, amely szerint a visszaesés mértékének csökkenése a piaci szegmens stabilizálódásának jele. A piackutató cég szerint a negyedik negyedéves eredmények további javulást fognak mutatni.

A világ legnagyobb PC gyártójaként ismert Dell Computer a harmadik negyedévben 7,5 százalékkal tudta növelni szerverpiaci bevételeit, amelyek így elérték a 920 millió dollárt. A társaság ezzel a negyedik legnagyobb szervergyártó. A piacvezető IBM Corp. valamivel több, mint 30 százalékos piaci részesedése az időszakban 0,4 százalékkal esett vissza az IDC számításai szerint. A HP szerverpiaci bevételei ugyanezen idő alatt 15,8 százalékkal csökkentek, és összesen 2,88 milliárd dollárt tettek ki. A harmadik helyezett SUN Microsystems 1,28 milliárd dolláros bevétele 3,4 százalékos visszaesést jelent.

Az IDC adatai illeszkednek a Gartner által október végén közölt mutatókkal. A Gartner a szerverek eladott darabszámát vizsgálta, amelynek tekintetében a Dell 18,1 százalékos növekedést ért el a harmadik negyedévben, az IBM és a HP viszont visszaesett. A SUN Microsystems a Gartner adatai szerint 17,5 százalékkal több szervert adott el, mint egy évvel korábban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!