JohnnyCage

RIAA: A Madster nem teljesíti a bíróság ítéletét

A lemezkiadók szerint a fájlcsere-hálózatot működtető Madster nem tesz eleget a bíróság ítéletének, amely szerint a társaság hálózatáról ki kell szűrni a szerzői jogok által védett zeneszámokat.

Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) kérvényezte a bíróságon, hogy állítsák le a Madster szolgáltatását, és ameddig ez nem történik meg, a szolgáltatást működtető társaság fizessen komoly pénzbüntetést. A lemezkiadók szerint Johnny Deep, a közelmúltban csődbe jutott Madster alapítója egyszerűen figyelmen kívül hagyja a bíróság ítéletét.

"Sajnáljuk, hogy meg kell tennünk ezt a lépést, de Mr. Deep nem hagyott számunkra más lehetőséget" - mondta Matt Oppenheim, a RIAA alelnöke. "Mr. Deep képes lenne eleget tenni a bíróság ítéletének, de a jelek szerint egyszerűen semmibe veszi azt."

A korábban Aimster néven ismert Madster jogi problémái a tavalyi év elején kezdődtek, amikor a lemezkiadók a Napstert követően a társaságot is beperelték a szerzői jogok által védett zeneszámok illegális online terjesztéséért. A Madster szolgáltatása a KaZaA és Morpheus elterjedését követően folyamatosan háttérbe szorult, a társaság maga pedig a közelmúltban csődbe jutott.

A RIAA most azt követeli a Madstertől, hogy állítsa le online fájlcsere szolgáltatását, és ameddig ez nem történik meg, fizessen napi 1500 dollár büntetést a zenefájlok illegális terjesztéséért. A Madster korábban 9000 fizető felhasználóról számolt be, akik havi 4,95 dollárt fizetnek a szolgáltatásért. Ez havonta 45 ezer dollár, vagyis napi 1500 dollár bevételt jelent a társaság számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #9
    Az MX-nek csak egy verziója van, nem bohóckodnak semmiféle lájt és nemlájt mókusvakítással :-p
  • gz8 #5
    iMesh? Felejtsd el... Ötpercenként ledob, a Kazaa undorító, mert tele van ocsú reklámokkal.
    Én a WinMX-et használom, ezerszer jobb, mint a mesh v. kazi...
  • Devla #3
    Hivatalos siterol: formerly called "A_ _ster"
  • corleone #1
    Használja ezt valaki köztetek? Én most hallok róla először...