JohnnyCage

A Sony kijavítja válogatós DVD-íróit

A Sony Electronics által a közelmúltban kiadott DVD-újraírók több, mint fele különösen érzékeny az alkalmazott lemez minőségére, és problémái akadhatnak az olcsóbb médiákkal. A társaság szoftveres javítást adott ki a meghajtókhoz.

A Sony új DRX-500UL külső, és DRU-500A belső DVD-újraíró meghajtói a tapasztalatok alapján nem szeretik a rosszabb minőségű lemezeket. Az olcsóbb médiákat alkalmazó felhasználók a két meghajtó használata során gyakran ütköznek hibaüzenetekbe, mivel a készülékek nem hajlandók írni az általuk hibásnak ítélt lemezekre, közölte Bob DeMoulin, a Sony marketingmenedzsere.


A belső meghajtók másfél hónapja kaphatók, a külső változat pedig a napokban került piacra. A társaság ezidáig mintegy 30 ezer darabot szállított le a két modellből, amelynek hozzávetőleg a felét érintheti a probléma. Ennek ellenére ezidáig csak néhányan panaszkodtak a hibára, mondta DeMoulin.

A Sony szerint a probléma csak olyan lemezekkel fordul elő, amelyek kismértékben kívül kerülnek a DVD+RW lemezek szabványos paramétereinek tűrési szintjein. A Sony weboldalán elérhető javítás, az 1.0d verziójú firmware szoftver megoldja a problémát.

"A meghajtók a frissítéssel elnézőbbek lesznek a rossz minőségű lemezekkel szemben" - mondta DeMoulin, aki szerint az olyan márkás lemezekkel, mint amilyeneket a Verbatim, a Memorex, vagy a TDK cégek gyártanak, semmilyen probléma nem merült fel.

A Sony több szabványt is támogató, új meghajtói 4-szeres (DVD) sebességgel írják a DVD-R lemezeket, és 2-szeres sebességgel rögzítik az adatokat a DVD-RW médián. A készülékek 2,4-szeres sebességgel tudnak írni a DVD+R és DVD+RW lemezekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #3
    http://www.dvdwriters.co.uk

    12-én már azt írtak, hogy lehet kapni. Persze ez Anglia, nem Mo.