JohnnyCage

AGP 8x alapú Quadro 4 chipek az nVidiától

Az AGP 8x támogatással rendelkező NV18 és NV28 grafikus magok piacra dobását követően az nVidia kedden lerántotta a leplet a professzionális szegmensnek szánt AGP 8x alapú Quadro4 processzorokról is.

Az nVidia tovább bővítette AGP 8x alapú grafikus processzorainak palettáját. A professzionális munkaállomások piacára szánt, új Quadro4 sorozat összesen négy tagból áll. Az új chipek az AGP 8x támogatással kibővített GeForce4 Ti és GeForce4 MX grafikus processzorok módosított változatai. A most kiadott Quadro4-alapú megoldások a funkciók terén ezért nem hoznak lényeges újítást. Az nVidia szerint azonban a professzionális kártyák felhasználói számíthatnak némi teljesítménynövekedésre a nagy AGP sávszélességet igénylő alkalmazások esetén. Ez nyilvánvalóan az AGP 8x támogatásának köszönhető. Az új AGP szabvány ugyanis a korábbi 1,0 GByte/s-os AGP sávszélességet 2,1 GByte/másodpercre növeli.

A GeForce4 Ti alapokra építkező Quadro4 XGL család a 980 XGL, 900 XGL, 750 XGL, 580 XGL, 550 XGL, és 380 XGL tagokból áll. Az új megoldásokat az nVidia az MCAD (Mechanical Computer Aided Design - Számítógéppel segített mechanikai tervezés), és DCC (Digital Content Creation - Digitális tartalomkészítés) alkalmazásokhoz ajánlja.

A módosított GeForce4 MX grafikus processzorra épülő Quadro4 NVS széria elsősorban többképernyős támogatásával, kiemelkedő képminőségével, és tökéletes stabilitásával emelkedik ki, és az nVidia szerint az olyan kétdimenziós felhasználásokhoz való, mint a pénzügyi szolgáltatások, és az NLE (Non-Linear video Editing - Nemlineáris videószerkesztés). A Quadro4 NVS sorozat a 200 NVS (AGP 4x, és PCI verziók is léteznek), 280 NVS, és 400 NVS tagokból áll.

A Quadro4 sorozatú grafikus processzorok köré a Leadtek Research, a PNY Technologies, és a Technology Joint Corporation/ELSA Japan cégek építenek grafikus kártyákat, közölte az nVidia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!