JohnnyCage

Kibékült a TiVo és a Sonicblue

A két, digitális videófelvevőket gyártó cég a napokban bejelentette, hogy elejtették az egymás ellen felhozott szabadalomsértési vádakat.

A gyártók tavaly, illetve az idei év elején indítottak pert egymás ellen. Mindkét per egyes, a digitális videófelvevőkhöz kapcsolódó szabadalmak állítólagos megsértését állította a középpontba. A két cég a napokban azonban arra a következtetésre jutott, hogy az ellenségeskedés helyett célravezetőbb lenne, ha egymást támogatva dolgoznának a DVR (Digital Video Recorder - Digitális videófelvevő) eszközök népszerűsítésén.

"Úgy véljük, energiánkat akkor használjuk ki a legjobban, ha a DVR készülékek elterjesztésére fordítjuk ahelyett, hogy egymással harcolnánk. Mindkét fél tisztában van pozíciójának előnyeivel, de a végső, legfontosabb célunk, vagyis a DVR eszközök sikerének biztosítása közös" - áll a két társaság közösen kiadott közleményében.

A két cég közötti pereskedés akkor kezdődött, amikor a Sonicblue tavaly decemberben szabadalomsértési pert indított a TiVo ellen egy nappal azután, hogy szabadalmaztatta technológiáját, amely lehetővé teszi az élő TV műsor leállítását, és visszajátszását. A TiVo ezt követően januárban szintén pert indított a Sonicblue ellen, saját szabadalmainak megsértése miatt.

A Sonicblue jogi problémái a mostani megegyezéssel azonban nem értek véget, a társaság ellen ugyanis pert indítottak a vezető hollywoodi filmstúdiók, illetve egyes televíziós cégek. A médiaóriások elsősorban azt kifogásolják, hogy a Sonicblue Replay TV DVR felvevője lehetővé teszi a reklámok műsorokból való kihagyását, illetve a felhasználók az internet segítségével továbbíthatják egymásnak a rögzített felvételeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!