JohnnyCage

Bizonytalanság övezi az Xbox japán frontját

A Microsoft Xbox divíziójának japán részlegét vezető Hirohisa Ohura a jövő év elejétől új pozíciót tölt be immár a társaság amerikai részlegénél, így a szoftveróriás egyébként is gyengélkedő japán videójáték ipari tevékenységét további bizonytalanság tölti el.

Hirohisa Ohura jelenleg a Microsoft japán Xbox részlegét vezeti, a jövő év elejétől azonban már közvetlenül Robbie Bach alatt fog dolgozni, a szoftveróriás globális Xbox divíziójának vezetésében, derült ki a társaság közleményéből. "Kisebb eltérés alakult ki az amerikai vezetés, és a japán Xbox részleg nézeteiben a japán piacot illetően, ezért mindkét oldalon át kell szerveznünk néhány dolgot" - mondta a Microsoft egyik képviselője.

Ohura utódját egyelőre még keresi a szoftveróriás, és nem kizárt, hogy egy, a társaságon kívüli jelentkező töltheti majd be a pozíciót.

A Microsoft Xbox játékkonzoljának eladásai japánban messze elmaradtak a hazai piacon jóval erősebb ellenfélnek bizonyuló Sony PlayStation 2, illetve Nintendo GameCube megoldások mögött. Elemzők szerint a Microsoft bukását az okozta a japán piacon, hogy kevés olyan játék érhető el a konzolhoz, amely megfelel a japán játékosok ízlésének. A szakértők szerint a japán fiatalok többek között a különféle szerepjátékokat kedvelik.

A Microsoft szeptember végéig mindössze 280 ezer Xbox játékkonzolt adott el Japánban, pedig a készülék már február 22. óta kapható az országban. Ezzel szemben a tavaly szeptemberben megjelent GameCube-ból ezidáig több, mint 1,59 millió darab kelt el Japánban, a 2000-ben kiadott Sony PlayStation 2 japán eladásai pedig már a 10 milliót is túlszárnyalták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #1
    A japánok - az amerikaiakkal ellentétben - nem szívesen vesznek idegen árut. Meg aztán minek, ha ott a PS2?