Franczy

A színes kijelzős, MMS kompatibilis mobiloké a jövő

A világ elsőszámú mobiltelefongyártó cége, a Nokia abban bízik, hogy a közeljövőben egyre nagyobb népszerűségnek fognak örvendeni a színes kijelzővel rendelkező mobiltelefon készülékek, ezenkívül pedig a gyártó abban reménykedik, hogy ezen újgenerációs készülékek újra fellendítik a vezeték nélküli eszközök mostanság stagnáló piacát. Jorma Ollila, a finn cég elnök-vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban a napokban azt nyilatkozta, hogy a Nokia a következő esztendőben legalább 50 millió színes kijelzős mobiltelefont szeretne eladni, sőt, ha minden jól megy, akkor elképzelhető, hogy ezen készülékekből akár 100 milliót is el tud majd adni a cég. Ollila azzal kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, hogy cége az idei esztendőben hány darab színes kijelzős készüléket forgalmazott, illetve forgalmaz a 2002-ből még hátralévő hónapokban, azonban a piackutató cégek szerint a Nokia idén mindössze néhány millió színes kijelzős mobilt tud eladni.

A cég első embere a napokban Münchenben megrendezett Nokia Mobile Internet Conference keretein belül tartott előadásában annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a jövő évben forgalomba kerülő új Nokia mobiltelefonoknak immár több mint 50 százaléka képes lesz multimédiás üzenetek, MMS-ek (Multimedia Messaging Service) küldésére és fogadására. Mint ismeretes, az MMS szolgáltatás révén a megfelelő képességekkel rendelkező mobiltelefonok tulajdonosai színes képeket, vagy akár polifonikus csengőhangokat is küldözgethetnek egymásnak. Az MMS többek közt már csak azért is fontos, mert véleményem szerint az ilyen és ehhez hasonló szolgáltatások a jövőben rendkívül fontos szerepet játszhatnak a Nokia bevételeinek növekedésében - mondta Ollila.

Ahogy arról beszámoltunk, a mobiltelefon piacon közel negyvenszázalékos részesedéssel rendelkező Nokia a napokban hat vadonatúj, színes kijelzővel rendelkező mobiltelefont jelentett be, mely újdonságok némelyike integrált digitális fényképezőgéppel is el van látva. Ezenkívül említésre méltó, hogy 2003 februárjában várható annak az újgenerációs Nokia mobiltelefonnak, az N-Gage-nek az érkezése, mely számos olyan szolgáltatást is felvonultat, mely szolgáltatásokkal eddig csak játékkonzolok esetében találkozhattunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #10
    Tetű? Milyen telefonban lassú a sw? Utoljára Ericsson R szériában láttam lassú menüt. Ja meg az új T széria is lassú :)
  • Vízipók #7
    muszály=muszáj, csak nem figyeltem
  • Vízipók #6
    muszály=muszáj, csak nem figyeltem
  • Vízipók #5
    Ericsson T66, nem tud sokat, viszont kicsi, és lehet rajta telefonálni. Ezzel egy darabig elleszel. De nekem akkor is tetszenek a csilivili kis telcsik, (hű de durvin fogalmaztam) és asszem a többség ezzel hasonlóan van. Ezzel most nem leszólni akarlak, pusztán az a helyzet, hogy a legtöbb ember elfogadja a "trendeket". Én azt tartom jónak, ha valaki nem követi vakon a divatot, de hagyja, hogy hasson rá, mert hát ha mindent csak arra használnánk, amire kitalálták, sehol se tartanánk. Márpedig én úgy látom, a technika a minél magasabb fokú integráltság felé konvergál. Ezt nem muszály elfogadni, csakhát nem lesz soha naprakész technika a kezedben(hátadon)Ha ez nem zavar, az jó, ha meg de, hááát...az árral szemben úszás mindig is áldozatokat követelt. UFF! Én szóltam. És meg ne haragudj, mert tényleg nem fikázás volt a célom.
  • Gabez #4
    DozR akkor minek olvasod egyáltalán a cikket? ha neked csak telefon kell akkor vegyél egy 5 éves ericssont aztán cipeld, de ne köss bele másba, mert küld egy mms-t...:)

    éppen egy 3510i-t használok, tele van buggal..:))
  • petee #1
    Én már csak a 3510i (színes kijelzős!) hazai megjelenését várom!