Franczy

Hét új Nokia mobiltelefon

A világ legnagyobb mobiltelefongyártó cége, a Nokia a napokban nem kevesebb mint hét vadonatúj mobiltelefonról rántotta le a leplet, melyek közül az egyik a gyártó állítása szerint tulajdonképpen egy mobiltelefon és egy játékkonzol kombinációjának tekinthető. A bemutatott Nokia újdonságok legtöbbje a mai mobiltelefon divatnak megfelelően immár színes kijelzővel rendelkezik, támogatja a multimédiás üzenetküldést, valamint Java kompatibilis.


A Nokia munkatársai a napokban a németországi Münchenben megrendezett Nokia Mobile Internet Conference keretein belül tettek először említést arról a keresztségben N-Gage nevet kapott újdonságról, mely a cég állítása szerint a világ első olyan mobiltelefonja lesz, mellyel az előfizetők kiváló minőségű játékokat játszhatnak, vagyis az N-Gage lényegében egy mobiltelefon-játékkonzol öszvér lesz. Amennyiben az N-Gage fejlesztési munkálatai rendben haladnak, akkor 2003 februárjában a játékos kedvű mobiltelefon vásárlók már kezükbe is vehetik a természetesen színes kijelzővel és memóriakártyák fogadására alkalmas bővítőhellyel rendelkező újdonságot. A Nokia a játékkonzol minőségű játékszolgáltatások mobiltelefonokon történő megvalósításával igazi mobilitást visz a játékszoftverek piacára, és ily módon versenyre hívja a konzolpiac olyan nagy cégeit, mint amilyen például a Nintendo, a Sony, vagy a Microsoft - nyilatkozta a Nokia egyik munkatársa bejelentés kapcsán.


A Nokia képviselői ugyancsak most rántották le a leplet a Nokia 6800 típusjelzésű mobiltelefon újdonságról is, mely elsősorban arról ismerszik, meg, hogy kihajtható, teljes értékű billentyűzettel, színes kijelzővel, MMS (Multimedia Messaging Service) támogatással, valamint Java kompatibilitással rendelkezik. Az elsősorban az európai, afrikai és ázsiai piacokra szánt Nokia 6800 várhatóan a jövő év első negyedévében fog forgalomba kerülni. Ugyancsak ekkortájt esedékes a divatos külsejű, ugyancsak színes kijelzős, valamint integrált digitális fényképezőgéppel ellátott Nokia 7250, valamint a Nokia 5100, Nokia 8910i és a Nokia 2100 piaci debütálása, a színes kijelzős Nokia 6100 forgalmazása azonban várhatóan még az idén megkezdődik. Konkrét árakról egyelőre nincsenek információink.













Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)