Franczy

A Microsoft kivonja Auszráliából az Xbox konzolt?

Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy elképzelhető, hogy a Microsoft kivonja az ausztrál piacról az Xbox játékkonzolt, ugyanis egy ausztrál bíróság a napokban lényegében legitimizálta a különböző hacker manufaktúrák által fejlesztett és gyártott úgynevezett modifikációs chipeket. Utóbbi chipekről röviden annyit kell tudni, hogy a világ lényegében bármely országának fekete piacán beszerezhetők, és amennyiben szakértő kezek beforrasztják őket az Xbox konzolban található alaplap megfelelő helyére, az adott konzolok attól kezdve alkalmasak lesznek az illegálisan másolt, vagy az akár házilagosan készített szoftverek futtatására is.

A The Sydney Morning Herald című ausztrál napilap tudósítása szerint Steve Ballmer, a Microsoft egyik vezetője az elmúlt napokban egy PocketPC operációs rendszerrel ellátott új kéziszámítógép népszerűsítési kampányán vett részt Ausztráliában, amikor is azt találta mondani, hogy amennyiben az ausztrál jogrendszer nem nyújt megfelelő védelmet egyes termékeknek, és nem helyezi törvényen kívül az Xbox modifikációs chipjeit, a Microsoft megfontolja, hogy kivonja az országból az Xbox játékkonzolt.


Ballmer elmondta, hogy aggasztónak találja az egyik ausztrál bíróság azon, júliusban hozott határozatát, mely kimondta, hogy a Sony PlayStation 2 konzolokhoz készített modifikációs chipek forgalmazása és konzolokban történő alkalmazása nem ütközik törvénybe, vagyis ezen chipek révén sem a készítők, sem a játékosok nem sértik meg az országban érvényben lévő, másolásvédelemmel kapcsolatos szabályozásokat. Ballmer utalt arra, hogy bár az említett határozat a konkurens Sony cég játékkonzoljával kapcsolatos, lényegében kimondja, hogy a konzolok számára készített modifikációs chipek általánosságban véve egyetlen törvényt sem sértenek. Ballmer szerint az Xbox modifikációs chipek komoly károkat okoznak a Microsoftnak, éppen ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ezen chipeket minden országban törvényen kívül helyezzék. A Microsoft egyébként nemrégiben némi módosítást hajtott végre az Xbox hardverén, mégpedig azzal a szándékkal, hogy megnehezítse az Xbox hackerek dolgát, azonban a módosítások kijátszása a szakértőknek csupán pár napjukba telt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheZsenyka #24
    Az ausztráliai eladásokat bizonyítsd plíz. Ha megteszed, hiszek neked.
  • TheZsenyka #23
    "Az X-box szörnyű eladási statisztikái kényszerítik az x-box kivonását."

    támast már alá valami autentikus hírforrással légyszives

    Az árakkal kapcsolatban:

    Egy 1500 euros átlag fizetést figyelembe véve NEM MAGASAK a játékok árai. 50 euro nem sok érte. Olyan, mintha itthon a gamma egy 75 ezer forintos fizu mellett 2500 Ft lenne. Mitől magas ez? Ja, hogy itthon fos pénzeket lehet keresni? Erről HADD NE TEHESSEN MÁR A MICROSOFT.
  • Yeti #18
    Nem a jatekfeljlesztok hatarozzak meg a jatek arat, hanem a kiadok, ugyhogy az a blizzard meg id eleg rossz pelda volt.
  • magyar ember 2 #17
    Vagy meg lehet valtoztatni a torvenyt. Demokraciaban elunk, nem diktaturaban.
  • magyar ember 2 #16
    Adjak olyan aron hogy megerje megvenni. Az MS (es a tobbi faszszopo kapzsi ceg) hozzaallas olyan hogy adjuk a kenyeret 1000000000 forintert, aki meg vasarlas helyett otthon mereszelne kenyeret sutni, azt csukjuk le 20 evre. Hat a nagy faszt! Szokjanak csak ra a kiadok is hogy PIACI VERSENY van, olyan aron kell adni a termeket amennyiert a vevok hajlandoak megvenni. Ha pofatlanul magas arat kernek el a szarjukert, akkor ne is csodalkozzanak hogy senki nem akar penzt kidobni ra.

    Egy alap windows xp prof 40 ropi, egy tucatjatek 10 guriga, a fejlesztoeszkozok meg mar a millios kategoriaban vannak. Nevetseges. Foleg az hogy eszert megcsak semmilfele garanciat nem is vallalnak. Ha beszarik az ujonnan megvett tv, a kereskedo KOTELES kicserelni, ha egy szoftver szar, bugos, nem tudja amit igertek, akkor max jol kirohognek ha reklamalsz. Tudom nem lehet tokeletes szoftvert irni, mivel en is szakmabeli vagyok, de akkor meg nem kene ilyen pofatlanul magas aron adni (amibol legalabb 70% a tiszta haszon).

    A kalozkodas a piac vedekezo mechanizmusa, segit helyreallitani az egyensulyt, ha mar a kiadok nem kepesek ra.
  • cue #15
    Rossz példa a pénzhamisítás - kérdezd helyette inkább a pénzmásoló gépet.... ugye, hogy nem lehet Téged azért büntetni, mert ilyen géped van (persze csak addig, amíg nem használtad pénz hamisítására)?!


    (mellesleg: a MODchippek nem csak a másolt játékok futtatását szolgállják, hanem a más régióban kiadott -PAL/NTSC- gamék használatát is lehetővé teszik - ez had ne legyen törvénytelen!)
  • Yfel #14
    Mert azért börtön jár, saját célra szoftvert másolni... azért nem.

    Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy mindenki vegye meg azt a szoftvert ami tetszik neki, ezzel legalább elismered a fejlesztők munkáját. Másrészt viszont a fejlesztők kicsit visszafoghatnának a nyereségvágyukból (id és Blizzard hogy csak a két legdrágább játékokat gyártó céget nevezzem meg)... többek között azért, mert ha alacsonyabb áron adnák a cuccaikat abból még mindig meg lehetne élni... és ki tudja talán kicsit jobban is, hiszen többen megvennék a programjaikat...
    Az MS Office féle programokhoz hozzá sem szólok. Tizedét érik az áruknak (talán)

    A másik pedig az, hogy az MS fenyegetőzhet amivel akar, az ausztráloknak annyit sem ér félmillió eladott Xbox, hogy _megpróbálják_ meggyőzni a törvényhozást, hogy változtassanak.

    Y
  • TheZsenyka #13
    Ez igen! Micsoda érvek! Leborulok előtted!
  • TheZsenyka #11
    Válaszolj egy kérdésre: Miért nem hamisítasz pénzt? Nem lenne jobb, ha hamis pénzzel tudnál fizetni? Gondold el, nem kellene érte megdolgoznod.
  • TheZsenyka #8
    Amiről Ti beszéltek, az anarchisztikus megközelítés. Legyen minden szabad. Az erős vegye el a gyengétől amit csak tud. Ha nincs 20 ropid hogy megvedd a játékot, akkor NE VEDD MEG. Semmig gond nincsen ezzel. De az, hogy illegális másolatot használsz, mindenképpen törvénytelen. Nem tetszenek a törvények? Akkor el lehet vonulni Amazoniába vagy más vad területekre.