JohnnyCage

Ismét a Dell a legnagyobb PC-gyártó

A Dell Computer Corp. az elmúlt néhány hónapban tovább növelte piaci részesedését, és a HP - Compaq fúzió után alig fél évvel ismét a legnagyobb PC gyártóvá nőtte ki magát.

Az International Data Corp. (IDC) piackutató cég jelentése szerint az idei harmadik negyedévben egy év óta első alkalommal növekedtek a PC eladások. A Dell Computer azonban folyamatosan növelni tudta eladásait és piaci részesedését, így a társaság az elmúlt három hónapban visszaszerezte piacvezető címét, amit a Hewlett-Packard és Compaq Computer cégek egyesülésével elveszített. Az IDC adatai szerint a Dell a harmadik negyedévben 3,5 százalékkal szállítot több PC-t, mint az új HP.

"Jelenleg egyértelműen a Dell a világelső, mivel előnye nagyobb, mint a statisztikai hibahatár" - mondta Roger Kay, az IDC elemzője.

A Hewlett-Packard áprilisban szerezte meg a vezető pozíciót a Delltől, amikor a társaság befejezte annak a Compaqnak a felvásárlását, amely a tavalyi évig maga viselte a világ legnagyobb PC gyártójának címét.

"Annak ellenére, hogy a Dell átvette a vezetést, és továbbra is hihetetlen lendülettel növeli bevételeit, a HP is növekedést tudott elérni a harmadik negyedévben" - mondta Kay.

Ami a teljes PC ipart illeti, a gyártók eladásai összességében 3,8 százalékkal növekedtek a harmadik negyedévben, ami 32,6 millió eladott PC-t jelent. A növekedés mértéke kissé elmarad az elemzők által várt 4 százaléktól, ugyanakkor megfelel a szokásos szezonális növekedésekhez kapcsolódó várakozásoknak.

"A növekedés egyelőre korlátozott marad, de legalább újra jó irányba halad az ipar" - mondta Loren Loverde, az IDC Worldwide Quarterly PC Tracker (A Globális PC Piac Negyedéves Jelentése) programjának igazgatója. "Úgy véljük, a piac sokkal egészségesebb, mint három hónappal ezelőtt volt, mivel a felhalmozott raktárkészletek kiürültek, és így a növekedés ismét elérhetővé vált."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SGonzalez #2
    Hülye.
    Nem kell ebből is intel-amd harcot csinálni. Szerinted egy számítógép csak a prociból áll??