Franczy

Új piacok felé nyit az Intel

A világ legnagyobb chipgyártójaként nyilvántartott Intel egészségügyi intézményekkel és technológiai cégekkel karöltve annak lehetőségét vizsgálja, hogy a különböző számítástechnikai és elektronikai megoldásoknak a jövőben milyen szerepe lehet az egészségügyben, és az ehhez kapcsolódó szakterületeken. A Santa Clara-i székhelyű chipgyártó ennek érdekében létrehozott egy új részleget, név szerint a Proactive Health Research Groupot, melynek elsődleges feladatai közé fog tartozni a számítástechnikai eszközök és az egészségügy kapcsolatának vizsgálata, illetve, hogy konkrét javaslatokat tegyen többek közt arra, hogy például az új technológiák a jövőben milyen szerepet töltsenek be az idősebb emberek gondozásában, egészségügyi megfigyelésében. Az idősebb emberek gondozására egyébként világszerte egyre nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a különböző egészségügyi intézményeknek, ugyanis az emberi lakosság sajnos egyre jobban elöregszik, vagyis a társadalmakban folyamatosan nő az idős emberek aránya.

A mostani bejelentés kapcsán az Intel Proactive Health Research Group vezetői elmondták, hogy a jövőben mindent megtesznek annak érdekében, hogy az olyan eszközöket, mint amilyen például a közeljövőben bemutatkozó Tablet PC, vagy a különböző hordozható videolejátszók, új felhasználási körökben is meghonosítsák. Ezek alapján tehát nem elképzelhetetlen, hogy már nincs is olyan messze az az idő, amikor az amerikai kórházakban a nővérkék Tablet PC-vel a kezükben rohangálnak majd a betegek között, akik ágyaikban feküdve kedvenc DVD filmjeiket nézik a megfelelő lejátszó berendezés segítségével. Amikor az új területek felé történő nyitásról tanácskoztunk, az első felvetett ötletek között volt az egészségügy, illetve a wellness - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Eric Dishman, az Intel Proactive Health Research Group igazgatója.

Az Intel egyébként nemcsak a már létező számítástechnikai és elektronikai megoldásokat szeretné meghonosítani az egészségügyben, hanem új technológiákra épülő, teljesen új fejlesztéseket is be szeretne vezetni ebben a közeljövőben várhatóan igen csak dinamikusan fejlődő piaci szegmensben. Az Intel ezen kérdéskörrel kapcsolatban elsősorban három új technológiára kíván koncentrálni, melyek a következők: érzékelőkből felépülő hálózatok, "Smart Home" technológia, valamint a mesterséges intelligencia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • enrico #2
    Márpedig ez igy van!Minden fejlett országban nagy probléma az öregedő népesség, és az ennek megfelelő (felül széles, alul keskeny) korfa. Ez igy van kicsiny hazánkban is, sajna.!