JohnnyCage

Az Intel mindenbe chipeket építene

A chipóriás keddi közleménye szerint a társaság annyi földrajzi régióba, piacra és termékbe szerenté bejuttatni chipjeit, amennyibe csak lehet.

"A célunk az, hogy termékeink minden otthonba bekerüljenek, csakúgy mint az irodákba, és a mobil eszközökbe" - mondta Paul Otellini, az Intel elnöke egy befektetők számára rendezett konferencián. "Még több Intel chipet akarunk látni a számítógépekben."

A chipóriás vezetői szerint a PC ipar továbbra is gyengélkedik, de a társaság növekedési lehetőségei ennek ellenére is fennállnak. A PC-k körében ezidiáig is az Intel chipjei voltak a legáltalánosabbak, de a társaság termékei a jövőben az asztali készülékekben, a videófelvevőkben, a kéziszámítógépekben és a hálózati eszközökben is helyet találnak majd maguknak.

Az Intel integrációs és készlet-alapú megoldásai az elmúlt néhány évben lehetővé tették a társaság terjeszkedését, a jövőben pedig új szegmensek meghódítását is elérhetővé fogják tenni. Az új Banias chipek például egy kiegészítő chipkészlettel, és a társaság első Wi-Fi (802.11b) vezérlőjével együttesen lesznek elérhetők. Az egész készlet egy márkanév alatt fog megjelenni, így az Intel három chipet adhat el egyszerre.

Ami a földrajzi régiókat illeti, a társaság tovább kívánja bővíteni piacait olyan fejlődő országok felé, mint Oroszország, Kína, Brazília, India, és Mexikó. Ez az öt ország jelenleg az Intel bevételeinek 17 százalékáért felelős, de ez az arány a jövőben jelentősen növekedni fog, mivel a PC-k iránti kereslet igen lendületes növekedést mutat ezen területeken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bonewerkz #4
    az emberekbe is :DD
  • JTBM #3
    A szemétkezelés nem a cégek ügye, hanem az államé. Ha minden eladott számítógéphez, chiphez, kocsihoz lenne egy "szemét" adó, mint az ÁFA, akkor meg lehetne oldani a problémát.
    Persze ezt a pénzt tényleg a szemét kezelésére kellene fordítani és nem pl. kampány támogatásra :-)
    Ha csak egy cég foglalkozna vele, a többi pedig nem, akkor az a cég tönkremenne és újra senki nem csinálná...