JohnnyCage

1 millió 845-ös chipkészletet kap féláron az ECS

A chipóriás Intel egyes hírek szerint mintegy 1 millió SDRAM-alapú i845-ös Pentium 4 chipkészletet szállít le a tajvani alaplapgyártó Elitegroup Computer Systems-nek (ECS) féláron, hogy csökkentse raktárkészleteit.

A chipsetek az Intel tajvani forgalmazóján, a World Peace Industrialon (WPI) keresztül jutnak el az ECS-hez, mégpedig az eredeti, 14 dolláros darabár feléért. Az ECS képviselői egyelőre nem kívánták kommentálni a hírt, annyit azonban leszögeztek, hogy a társaság Intel-alapú alaplapjainak gyártási mennyisége az elkövetkező hetekben nem változik. Az Intel határozottan cáfolta az értesülést.

A hír ennek ellenére jókora visszhangot váltott ki mind a chipset-, mind az alaplap ipar képviselőinek körében. Amennyiben az ECS a közeljövőben tovább csökkenti SDRAM támogatású, i845-alapú Pentium 4 alaplapjainak árát, a másik három vezető alaplapgyártó meglehetősen kellemetlen helyzetbe kerülhet.

A tajvani chipsetgyártók számára szintén kedvezőtlen lenne egy ilyen lépés, mivel minden bizonnyal drasztikus visszaesést okozna saját chipseteik keresletében. Ami azonban az érintett társaságok vezetőit még ennél is jobban aggasztja az az, hogy a chipóriás Intel a hírek szerint további chipkészleteket tervez akciós áron értékesíteni, feltehetően szintén az ECS-nek. A hírforrások jelentése szerint a processzor gyártó további 4,5 millió i845 sorozatú chipsettől szeretne minél hamarabb megszabadulni, amelyek fele SDRAM-alapú, fele pedig az újabb, DDR-SDRAM támogatással is rendelkező i845D változat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!