JohnnyCage

Augusztus közepén kezdődik meg a 845GE, PE, és GV chipsetek gyártása

A chipóriás új i845GE, i845PE, és i845GV Pentium 4 alaplapi chipkészleteinek nagymennyiségű szállítása a hónap közepén kezdődik meg az alaplapgyártó cégek felé.

Ipari hírforrások szerint a chipkészletek első szállítmányai azért érkeznek meg az alaplapgyártókhoz még a hivatalos kiadási időpont előtt, hogy a megjelenésre már a kész alaplapok is a boltokba, illetve a kereskedelmi csatornákba kerülhessenek.

Bár a három új chipkészlet teljesen új megoldásként kerül bejelentése, az alaplapgyártók nem szentelnek túlzottan nagy figyelmet a megoldásoknak, mival azok - specifikációikat tekintve - alig különböznek majd jelenleg is kapható elődjeiktől. A 845GV chipkészlet a 845GL javított, továbbfejlesztett változata lesz, és már támogatni fogja az 533 MHz-es rendszerbuszt (FSB).

A 845GE és 845PE megoldások az Intel első DDR333-alapú Pentium 4 chipkészleteit testesítik meg. A páros újdonság hatását némileg lerontja, hogy a rivális VIA Technologies és Silicon Integrated Systems (SiS) cégek már jóval korábban piacra dobták saját, DDR333 támogatású chipseteiket. A két, 533 MHz-es Pentium 4 rendszerbuszt is támogató megoldás közül a 845GE a 845GV-hez hasonlóan integrált grafikus chipkészlet lesz, míg a 845PE a 845E leszármazottjaként nem tartalmaz majd integrált grafikus magot, és a piac felsőbb szegmenseit fogja célozni.

A Pentium 4-alapú alaplapok piacán érezhető közömbösség ellenére a chipkészlet piac jelentős változásokon megy át. Az újabb chipkészletek megjelenésével a régebbi változatok szürkepiaci ára csökken, ami elősegíti az azokra épülő alaplapok árának csökkenését, illetve a raktárkészletek kiürítését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!