JohnnyCage

Megerősítette Hammer alapú terveit a Dell

A világ második legnagyobb PC gyártója hivatalosan is megerősítette, hogy tervbe vette az AMD 8. generációs Opteron processzorainak alkalmazását egyes jövőbeli szervereiben.

A Dell Computer ezidáig kizárólag Intel processzorokat alkalmazott számítógépeiben, és az Advanced Micro Devices-nak (AMD) egyetlen esetben sem sikerült bejuttatni processzorait a társaság rendszereibe.

A jelek szerint eljött azonban az idő, amikor a Dell is nyitni kezd az AMD processzorok felé. A PC gyártó hétfői bejelentése szerint a társaság tervbe vette az AMD x86-64 architektúrára épülő Opteron processzorainak alkalmazását egyes jövőben megjelenő szervereiben. A végső döntés a kérdésben az év végére várható, közölték a Dell vezetői.

A Dell egyik szóvivője szerint a társaság fontolóra vette az Intel Itanium processzorok alkalmazását is a nagyteljesítményű szerverekben, döntés azonban még erről sem született.

Mint korábban beszámoltunk róla, Jonathan Joseph, a Salomon Smith Barney elemzője nemrégiben már bejelentette, hogy a Dell AMD processzorok alkalmazására készül. Az elemző szerint a PC gyártó azért adna ki AMD alapú rendszereket, hogy ezzel kedvezőbb árak biztosítására késztesse az Intelt.

Hogy a Dell azonban nem csak az Intel processzorokat szeretné olcsóbban megszerezni, azt tükrözi a társaság egyik szóvivőjének nyilatkozata is: "Ez az első alkalom, hogy az AMD nem kizárólag az árra összpontosít, hanem valódi értéket kínál. A Hammer processzorokat nagyon komolyan kell venni" - mondta a szóvivő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #2
    miutan eddig marhara amd=szar imidzset sugalltak a dellnel nem art ha valamivel magyarazzak az arculatvaltast.. mondjuk soha nem lesz "markas" gepem mert irtozok attol amit nem magam rakok ossze de aze meg le7 oket erteni ebbol nem maradhatnak ki mert ha tenyleg bejon az amd-nek akkor boldog-boldogtalan ezeket fogja keresni, bar a cikk szervergepekrol szol