JohnnyCage

Nő a 17 colos LCD monitorok gyártási kapacitása

A nagyméretű LCD monitorok egyre inkább háttérbe szorítják a 15 colos változatokat, miközben áruk folyamatosan csökken.

A dél-koreai és tajvani TFT LCD gyártók a közelmúltban jelentősen növelték a 17 hüvelykes képátlójú TFT LCD kijelzők, illetve monitorok gyártókapacitását, amely tovább fokozta a 17 colos LCD monitorok szegmensében már így is igen kiélezett piaci konkurenciaharcot.

A Samsung Electronics a közelmúltban átalakította 4. generációs (4G) chonani (Dél-Korea) LCD gyárát, amely így a 15 colos kijelzők helyett a jövőben elsősorban 17 colos változatokat fog gyártani. A társaság emellett új, 5. generációs gyárában is a 17 hüvelykes kijelzők gyártására kívánja helyezni a hangsúlyt. A Samsung 5G LCD gyára szeptember végén kezdi meg a kijelzők nagymennyiségű gyártását, amelyek döntő többsége, hozzávetőleg 60 - 70 százaléka 17 colos lesz.

A Hyundai Display Technology (HYDIS) szintén a 17 colos kijelzők gyártására állítja át chonani 3,5G LCD gyárát, de az LG.Philips LCD közösvállalkozás is növelni kívánja a nagyméretű kijelzők részarányát 5G gyárában.

Ami a tajvai cégeket illeti, az AU Optronics (AUO), és Chi Mei Optoelectronics (CMO) gyártók az ötödik generációs gyártósorok kiépítése mellett szintén növelik a nagyméretű kijelzők gyártókapacitását.

A 17 colos TFT LCD monitorok megnövekedett gyártókapacitása az elemzők szerint hamarosan jelentős árzuhanást fog okozni a piacon. Ennek következtében a 17 hüvelykes modellek a korábban vártnál jóval hamarabb általánossá válhatnak, és átvehetik a vezető szerepet a 15 colos modellektől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombye #3
    Dehogy is!

    Aciósan 499999 Ft!