JohnnyCage

Az IBM technológiája áll majd a MovieLink mögött

A MovieLink hétfői bejelentése szerint a weboldal video-on-demand szolgáltatásának technikai hátterét az IBM fogja biztosítani.

A hollywoodi központú MovieLink a Metro-Goldwyn-Mayer Studios, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment, Universal, és Warner Bros. filmstúdiók közösvállalkozása, amely a közeljövőben online videószolgáltatást kíván bevezetni a háttérben álló stúdiók filmkatalógusával.

Az IBM-mel kötött három éves megállapodás értelmében a MovieLink a Kék Óriás egyik központi létesítményében fogja tárolni a letöltésre kínált filmeket, New Jersey-ben. Amikor a filmekre szükség van, az IBM fogja továbbítani azokat saját hálózatán keresztül.

A szerződés anyagi részletei nem ismertek.

Ahogy a nagysebességű internethozzáférések a közelmúltban egyre szélesebb körben elterjedtek, a mozifilmek illegális online terjesztése egyre nagyobb méreteket öltött. A filmipar azonban megpróbál okulni a lemezkiadók tévedéséből, és digitális másolásvédelmi (DRM) rendszerekkel védett, legális video-on-demand (videó megrendelésre) szolgáltatásokkal igyekszik elterelni a felhasználókat az illegális letöltésektől.

A MovieLink DRM rendszere nem az IBM-féle megoldás lesz, hanem egy másik cégé, amelynek nevét a közeljövőben jelenti be a társaság. A lehetséges partnerek között szerepel a Macrovision, és az IP networks is.

A technológiai partner neve egyelőre ismeretlen, de egy, a filmstúdiókhoz közeli, névtelenséget kérő hírforrás szerint az alkalmazott fájlformátum bizonyosan az MPEG-4 lesz. A szoftveróriás Microsoft emellett természetesen szeretné új, Windows Media 9 megoldását is a támogatott formátumok között tudni, a rivális RealNetworks pedig saját RealMedia technológiáját próbálja bejuttatni a szolgáltatásba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!