JohnnyCage

A tajvani Wistron is fog Xbox-ot gyártani

A szoftveróriás Microsoft jelentős mennyiségű Xbox játékkonzol megrendelést adott le a tajvani Wistron Corporation-nek, amely cég így a készülék második gyártója lesz.

A Microsoft elsősorban a költségek csökkentése, illetve a rivális Sony-val való hatékonyabb konkurálás érdekében bízta meg a tajvani Wistront az Xbox játékkonzolok gyártásával, amely így a Flextronics mellett a készülékek második szerződéses gyártója lesz.

A Wistron, amely az ACER Group szerződéses gyártással foglalkozó leányvállalata, a megállapodás szerint a közeljövőben kezdi meg az Xbox játékkonzolok gyártását.

Az új gyártó segítségével a Microsoft előnyösebb pozícióba kíván kerülni a játékkonzol piacon, amelyet jelenleg a japán Sony vezet PlayStation 2 készülékével. - A Microsoft a két gyártóval lejjebb tornászhatja a konzol előállítási költségeit, ráadásul egy esetleges hirtelen keresletnövekedés esetén könnyebben beszerezhető lesz a szükséges többletmennyiség - mondta Paul Wang, a tajpeji SG Securities Co. elemzője.

Az elsőszámú rivális Sony Corp. a közelmúltban a tajvani ASUStek Computer, és Hon Hai Precision Industry (Foxconn Electronics) cégeket bízta meg a PlayStation 2 játékkonzolok gyártásával, szintén költségcsökkentési megfontolásból.

A tajvani Market Intelligence Center (MIC) szerint a Microsoft mintegy 8 millió Xbox játékkonzolt tervez értékesíteni az idei évben, amely a globális piac 20 százaléka. A rivális Sony idei PlayStation 2 eladásai azonban megközelíthetik a 20 millió darabot. Ami a jövő évet illeti, a MIC 10 millió Xbox, illetőleg 18 millió PlayStation 2 értékesítésére számít 2003-ban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • crx #4
    Csak csöndben megjegyzem UserXXX játszotam vagyis csak megnéztem egy pár játékot de nem igazán rajongok érte.viszatérek a ps2 höz vagyis már visza is tértem.
  • JHetfield #2
    hat azert veszik rendesen attol fuggetlenul hogy egy rakas szar es csak egy ujjabb trukk hogy az ms meg tobb penzt zsebeljen be:]
  • crx #1
    Szerintem ez nem jön be mert nem soknak kell az x box 'idézet:egy esetleges hirtelen keresletnövekedés esetén könnyebben beszerezhető lesz a szükséges többletmennyiség '
    Ha sokat legyártanak majd beporosodik egyszer majd kidobják valahová mert elavult lesz ez az xbox jövöje.