Alex

Megjelent a Netscape 7.0

A Netscape Communications kiadta szebb napokat is látott böngészőjének legújabb verzióját, a 7.0-át. Nagyobb teljesítményt, új képességeket, új menüsort, és jobb hozzáférhetőséget igér olyan szórakoztató és zenei tartalmakhoz, mint például az új Radio@Netscape Plus.

Az alábbi újdonságok vannak benne Laura Yecies, a Netscape kliensfejlesztő részlegének alelnöke elmondása alapján:

  • gyorsabb programindulásra törekedtek
  • böngészőfülek, amikkel több site-ot vagy weblapot is figyelemmel tarthatunk egy ablakon belül
  • klikkelésre keresés, amivel az ablakon belülről kereshetünk bármely szót vagy kifejezést; csupán az egérrel ki kell jelölnünk a szót, és a "Web Search" menüpontot választani. Az eredmény külön ablakban jelenik meg.
  • azonnali üzenetküldés az AOL Instant Messenger felhasználásával. A Netscape 7.0 már beépítve tartalmazza a szolgáltatást.
  • Netscape Mail, amit gyorskeresővel és egyszerüsített szürőkkel bővítettek.
  • Radio@Netscape Plus néven egy rádióklienst is kapott.

    A továbbfejlesztett menüsorral könnyebben elérhetőek az AOL Time Warner online birodalom oldalai, a Google által müködtetett Netscape Search, a Netscape Mail, az AIM, a Radio@Netscape, és a MapQuest.

    A mai indulással együtt megjelentek a lokális verziók is Angliában, Franciaországban, Németországban és Japánban, továbbá kínai és spanyol nyelven is elérhető mind Windows-on, mind Mac-en (OS8.6-tól OS X-ig).

    A Netscape használata 3.4%-ra csökkent a böngészők között. A szoftver letölthető tőlünk.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • AtisH #32
      stewe: Ami azt illeti én is egy mezei júzer vagyok, de nem követem azt a birka szellemet, amit te. Azért használjak 1 böngészőt, mert a többség is azt használja??? Tény és való, hogy a NS az utóbbi időkben elég szarul teljesített, de az okokat most ne firtassuk. Régebben meg "piac vezető" volt az NS, mégsem azt használják ma többen... Egyenlőre én is a IE-t használom többet, de ha jobb az NS7 akkor majd fordul a kocka.
    • Yfel #29
      Lynxet? Te vén mazochista :))))
    • mir #28
      stewe: ha nem vagy programozó, akkor használj generátort, mert azzal nem cseszhetsz el semnmit.
      és amit stewe írt, az nem bug, hanem a HTML szabvány része... amitől az IE elszoktatott benneteket puhány kis gyermekek...de most komolyan... ha nem értesz hozzá, nem tudod rendesen csinálni, akkor mindek csinálod? ülj le, és tanuld meg, vagy hagyd a picsába. a generátorokat télleg erre találták ki.
      _en_ csak annyit szeretnék mondani, hogy nekem van fent linux is, bár mostanában nem nagyon használtam, de ha ahsználom, akkor konquerort, vagy mozillát használok. nekem az a kettő is nagyon tetszik. vagy persze lynxet, ami a személyes kedvencem.
    • mir #17
      stewe: minden oldalt tökéletesenn megjelenít, csak kijelzi, ha az oldal nem szabványos, azaz m$ szarral van tele. ha tudsz mondeni 1 oldalt, amit neked nem hoz be, akkor azt én még a betámmal is megnézem, mert eddig mindent tökéletesen hozott. a beta1.
      és attól, hogy te kis lama szar user vagy, még a szabványokat be kellene tartanod. vagy akkor most a tanulóvezetőkre csak korlátozott mértékben érvényes a KRESZ? talán nekik nem kötelező elsőbbséget adni, mert akkor lehet, hogy túl sokat kell koncentrálni?
      tudod lama user nincs, csak béna. a valaki megtanul HTMLezni, akkor azt megtanulhatja rendesen is, meg szarul is. az, hogy szabványosan írod nem jelenti azt, hogy nehezebb, sőt, logikusabb is, csak kicsit több karakterrel éred el ugyan azt, mint a m$ által támogatott verzióban.
    • Yfel #15
      Úgy látszik végre a SG is kezd szabványos lenni... mostmár mûködik rendesen fórum netscape alatt.

      Egyébként én is éppen most próbálom ki és nagyon tetszik eddig.

      Sokkal jobban és gyorsabban jelenít meg oldalakat mint az elõdje.

      Y
    • mir #12
      "Továbbá az egész java alkalmazásokat beleértve a javascriptet a Netscape fejlesztette ki, tehát és szeretném, hogy ne adják fel és próbálkozzanak még.."
      a javascriptet a netscape fejlesztette, a JAVAt(java alkalmazás, java applet, amit csak akarsz) pedig a SUN microsystems. bár ha jól tudom(nem biztos) a netscape is a SUNé. na mind1. eddig NS7 betát használta, és semmi bajom nem volt vele sosem volt hibás, most gondolkozom, hogy letöltsem-e a végleges verziót, mert semmi értelmét nem látom. na mind1. nekem is ngyon tetszik és a m$ szabványpolitikáját tökéletesen elítélem.
    • duron #10
      szerintem nagyon jó lett ez a NS7.

      a szabványos HTML oldalakat teljesen jól kezeli, CSS2-vel is jól elboldogul.

      ami a legjobban tetszik benne, az a beágyazott táblázatok kezelése:

      az IE csak akkor jelenít meg egy táblázatot, ha az összes beágyazott táblázatot is letöltötte. az NS7 pedig egyből kiteszi a külsőt és utána pakolja bele a belsőket.

      ez szerintem jelentősen gyorsítja a böngészést.

      most először gondolkodtam el, hogy lecserélem a IE6-ot :)
    • Veriel #9
      Jól van, te is megetted a marketinget.

      Tudod, én is képes lennék arra, hogy írjak egy szövegszerkesztőt, amely minden .txt .doc file-t be tud olvasni, de ezeket úgy menti el (ugyanazon a néven), hogy utána semmi más program ne legyen képes használni őket. Aztán ezt a programot odanyomnám egy OS keretén belül pár millió embernek, és én lennék az ügyes, a többi cég meg láma??

      Pontosan ezt csinálta az MS az IE esetén. Az IE minden szart megjelenít, azt is, aminek köze nincs a HTML szabványhoz. "Szabvány" - nem tudom, mond-e valakinek valamit ez a szó még. Nem hiszen, mert egyre több kovácspisti csinál weboldalt összelopkodott gagyi php modulokból.

      Van egy olyan, hogy kresz. Az nem azért készült, hogy szívassa az autósokat, hanem hogy ne legyen annyi baleset. Azért, hogy tudhassa a gyalogos, mikor és hogyan mehet át az úton anélkül, hogy elcsapná egy kamion.

      A programozási szabványok is hasonló célból készülnek, az MS politikája pedig gusztustalan e téren.

      Egyébként a NS a 6.2.2 óta az oldalak _döntő többségét_ megjeleníti, és a 4.xx óta tud egy csomó dolgot, amit az IE nem. Ezek igen zavaró dolgok, hiányosságok az MS böngészőjében.

      Egyébként megjegyzem, hogy az IE nem támogatja a JavaScriptet. NS-nél viszont hallottak már a biztonságról is. Nem futtatja default a vírusokat sem, és nem installál kérdezés nélkül .dll-eket és .ocx-eket...

      Mi úgy fejlesztünk, hogy az oldal IE alatt is, NS alatt is, és még Operában is normálisan jelenjen meg. Ez megoldható feladat. Amelyik oldal ezt nem tudja, az szánalmas, és amatőrök csinálták.
    • CSOCSO #5
      nemtom.. szvsz IE.. ha meg csilicsálé kell akkor neoplanet rulez..ott vannak olyan szép kis skin ek hogy jujj...
    • JHetfield #4
      toltsd le es probald ki:)