JohnnyCage

Az AOL a Netscape böngésző új változatát teszteli

Az America OnLine (AOL) a társaság elmondása szerint a napokban megkezdte annak a Netscape Communications által kifejlesztett, új webböngészőnek a tesztjeit, amely egyes szakértők szerint a jövőben az AOL alapértelmezett böngészője lehet.

Az AOL egy, a tesztelőknek címzett e-mail levélben közölte, hogy a társaság legújabb szoftverében, az AOL 7.0-ban kipróbálja a Gecko néven futó, új Netscape webes megjelenítőmotort. A Gecko a webes tartalmak megjelenítéséhez készült, ezért a közeljövőben webböngészők alapja lehet majd.

Az AOL Time Warner Netscape, illetve America OnLine divíziói a Talon elnevezésű projekt keretében tesztelik a Gecko motort a CompuServe szolgáltatáson. Az AOL a napokban azonban kibővítette ezt a tesztet fő szolgáltatására, amely lépés az elemzők szerint újjáélesztheti a Netscape Navigator - Internet Explorer böngészőháborút. Az AOL szolgáltatásának jelenleg ugyanis mintegy 34 millió előfizetője van, és ezen előfizetők számára az AOL szoftver következő változatában már a Netscape új változata lehet az alapértelmezett webböngésző.

"Tavaly ősz óta teszteljük a Netscape-féle Gecko-t a CompuServe-en, és a tesztbe most az AOL 7.0 is bekapcsolódik" - mondta Jim Whitney, az AOL szóvivője. "Komoly erőfeszítéseket tettünk a Gecko kifejlesztéséért, és nagyszerű technológiát sikerült létrehoznunk."

Az AOL szolgáltatásnak hosszú ideje az Internet Explorer (IE) volt az alapértelmezett böngészője, és a szoftver esetleges kihagyása az AOL 8.0-ból komoly ellentétet képezhet az AOL, és a Microsoft között. A két társaság évek óta konkurenciaharcot folytat egymással, amely harc többek között a bíróságra is kiterjedt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuERTe #10
    Havi hatezerért én is megelégednék az AOL-al!!
  • CAD #7
    En szemely szerint 5.0 ota ie-nel vagyok, mert leggyorsabb, legjobban jeleniti meg kepeket, es ugye alabol ott van a winbe.

    AOL-t miert nem perelik be hogy megserti a mitomen milyen torvenyt, mert a nethez azt a gyiksagot integralja? :) - hat en nemtom mit csinalnek, ha ra lennek kenyszeritve hogya mocskos aol szart kene neznem :).
  • dewdew #3
    Nem lehet, nem en fizetem.
    A masik meg az, hogy nagyon megeri. Igaz, hogy csak modemes kapcsolat, de csupan 15 angol font (6.000 Ft) es ejjel nappal korlatlan, es ebben az osszegben benne van a telefondij osszege is!!! Tehat havi 6000 Ft-ba kerul akkor is, ha folyamatosan a neten logok 31 napon at.
  • dewdew #1
    Engem ilyen AOL-es szarral ver az isten, es utalom, mint az allat!!!!!!!!! GYULOLOM!!!!!!
    Szerencsere mellette lehet hasznalni az Explorert, de az Internet ezzel az
    ablakkal indul, es ezt nem is lehet eltuntetni, mert amint bezarom, a kapcsolat
    megszakad.