JohnnyCage

"Megúszták" a szolgáltatók a lemezkiadók perét

Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) elejtette a vádat abban a vezető amerikai internetszolgáltatókat célzó perben, amely szerint a társaságok nem blokkolták egy kínai központú, illegális zeneterjesztési weboldal elérését.

A lemezkiadók az elmúlt pénteken indítottak pert az AT&T, Cable & Wireless, Advanced Network Services, és WorldCom cégek hálózati- és internetszolgáltató leányvállalatai ellen, mivel azok nem akadályozták meg a Listen4ever.com weboldal elérését az internetezők számára.

A pert azóta elejtette a RIAA, mivel az illegális zenemásolást lehetővé tévő weboldal időközben nyomtalanul eltűnt.

"Ez a weboldal egyértelműen a szerzői jogok kijátszását célozta, mivel fizikailag Kínában volt, viszont amerikai felhasználóknak kínálta ingyenes, illegális zeneszolgáltatását" - mondta Hilary Rosen, a Record Industry Association of America (RIAA) vezérigazgatója.

Mivel a RIAA képtelen volt azonosítani a Listen4ever működtetőjét, a szervezet az internet- és hálózati szolgáltatókat perelte be, amiért hozzáférést biztosítanak a weboldalhoz. "Ahhoz, hogy a weboldal ilyen sokáig rejtve tudjon maradni, a hálózati szolgáltatók közreműködése is szükséges volt, márpedig az efféle tevékenység törvénytelen" - mondta Rosen nyíltan utalva arra, hogy a szolgáltatók szemet hunytak az illegális hálózat működése előtt.

A RIAA, amely a vezető lemezkiadókat képviseli, a közelmúltban egyre agresszívebben kezdett fellépni az illegális internetes zeneterjesztés ellen, amely állítása szerint dollármilliárdos nagyságrendű kárt okoz a kiadóknak, illetve az előadóknak.

Az AT&T Broadband szóvivője megerősítette, hogy a szövetség elejtette a vádat a szolgáltatók ellen, további információval azonban nem kívánt szolgálni. A többi alperes hálózati- és internet szolgáltató nem kommentálta az ügyet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PetruZ #1
    Perelném a szolgáltatókat, mert rajtuk keresztül érkezik egy csomó spam a gépemre Amerikából, ugyanakkor a magyar törvények szerint csak akkor kaphatok spam-et, ha én azt kérem. Az nem érdekel, hogy máshol más törvények vannak.
    Perelném a szolgáltatókat, mert lehetővé teszik, hogy az interneten terrorista és pedofil hálózatok működhetnek szinte zavartalanul.

    Satöbbi, satöbbi, satöbbi...