JohnnyCage

Márkanélküli PC-ket kínál a Dell a kereskedőknek

A Dell Computer a jelek szerint változtat jelenlegi közvetlen értékesítési stratégiáján, a társaság a jövőben ugyanis márkajelzés nélküli asztali rendszereket kíván gyártani a kereskedőknek.

A Wall Street Journal keddi írása szerint a világ második legnagyobb PC gyártója a no-name számítógépek piacára is be kíván törni, ahol a cégek különféle gyártók termékeiből állítanak össze a megrendelők igényeinek leginkább megfelelő, márkajelzés nélküli számítógépeket. A napilap szerint a no-name számítógépek a mai napig igen jelentős piaccal rendelkeznek, így a Dell sikeres belépés esetén jelentős többletbevételre számíthat.

A Dell mostani lépése természetesen nem érinti a társaság saját márkaneve alatt értékesített számítógépeket, amelyek továbbra is a cégtől megszokott közvetlen kereskedelmi úton juthatnak el a vásárlókhoz.

Az úgynevezett "white-box", azaz "fehér doboz" számítógépek jelenleg az amerikai PC piac mintegy 30 százalékát teszik ki annak ellenére, hogy az elmúlt 1 - 2 évben jelentős konszolidáción ment át a szegmens. A Dell becslései szerint a kisebb kereskedők által értékesített no-name PC-k piaca az Egyesült Államokban évi 3 milliárd dollárt tesz ki.

Mint Frank Muehleman, a Dell kisvállalkozásokkal foglalkozó elnökhelyettese elmondta, a társaság mérsékelt reményekkel lép be a piacra, és mintegy 380 millió dollár többletbevételt vár az elkövetkezendő egy évben. Az óriáscég jövőbeli terveiben ugyanakkor notebookok, és szerverek értékesítése is szerepel a piacon, jelentősen kibővítve ezzel a lehetőségeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #1
    JÓ sok DELLáért ráadásul :)))